Rengeteg vállalkozást ellenőrizhetnek a héten az adóellenőrök

Egyszerűsített havi bevallást kínál az adóhatóság az átalányadózóknak
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az 5. héten.
Vágólapra másolva!

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a Budapest I-V., valamint a XIII. kerületi székhelyszolgáltatókat ellenőrzik.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársa január 24. és február 4. között Budapesten ellenőrzik a szépészeti és fizikai közérzetet javító szolgáltatókat. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 24. és február 6. között a ruha- és cipőértékesítőket ellenőrzik. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai februárban az ajándékboltokat, parfümériákat, édességértékesítőket, továbbá a bioboltokat és gyógyászatisegédeszköz-árusítókat ellenőrzik. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 31. és február 6. között

  • szerdán Pécsett, a gyógyászatisegédeszköz-boltokban,
  • csütörtökön Villányban a vendéglátóhelyeken,
  • pénteken pedig Pécsett, a szerelvényboltokban

ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 3-án az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 3-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 31. hétfő: Jászapáti
  • február 1. kedd: Karcag
  • február 2. szerda: Törökszentmiklós
  • február 3. csütörtök: Tiszaföldvár
  • február 4. péntek: Szolnok

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 31. és február 4. között a számítástechnikai- és mobiltelefon-üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 31. és február 4. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 31. hétfő: Balassagyarmati járás
  • február 1. kedd: Pásztói járás
  • február 2. szerda: Rétsági járás
  • február 3. csütörtök: Bátonyterenyei járás
  • február 4. péntek: Salgótarjáni járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten azokat az online pénztárgépeket ellenőrzik, amelyek szüneteltetését vagy újra üzembe helyezését – a beérkező adatok alapján – elmulasztották az üzemeltetők.

A revizorok továbbra is ellenőrzik év végi leltárak meglétét, valamint az építőiparban a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 31. és február 4. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedéseket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • január 31. hétfő: Szekszárd
  • február 1. kedd: Paks
  • február 2. szerda: Dombóvár
  • február 3. csütörtök: Nagydorog
  • február 4. péntek: Bátaszék

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 31. és február 4. között az alábbi településeken ellenőrzik a pékségeket:

  • január 31. hétfő: Tapolca
  • február 1. kedd: Veszprém
  • február 2. szerda: Pápa
  • február 3. csütörtök: Ajka
  • február 4. péntek: Balatonfüred

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 19. és február 6. között a ruha-, cipő- és a távol-keleti árukat értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.