Nincs értelme felhalmozni az árstop alá tartozó alapvető élelmiszereket

Árstop, Magyarország Kormánya, árszabályozás, alapvető élelmiszer, 2022. február 1., 2022.02.01.
Vágólapra másolva!
Fontos a lakosság felelős viselkedése. A kijelölt alapvető élelmiszerekre vonatkozó hatósági árszabályozás három hónapig érvényes.
Vágólapra másolva!

– mondta a Világgazdaságnak Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára.

Február elsejétől egészen május elsejéig az árstop alá eső hét alapvető élelmiszer nem kerülhet többe az adott kereskedőnél alkalmazott tavaly október 15-i árnál. Türelmet kérnek a kereskedők, hiszen a jelentős részük az árképzés és a beszállítás terén is nehézségekbe ütközött.

Február elsejétől egészen május elsejéig az árstop alá eső hét alapvető élelmiszer nem kerülhet többe az adott kereskedőnél alkalmazott tavaly október 15-i árnál Forrás: Olvasói fotó

Ha a tavaly október 15-i ár akciós volt, akkor a kedvezményes értékesítés előtti árat kell alkalmazni, ha pedig ez valamilyen okból nem állapítható meg, akkor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján 2021 októberére közzétett átlagos fogyasztói árakat kell alkalmazni.A KSH vonatkozó árlistája szerint a kristálycukor fogyasztói ára kilogrammonként 261 forint, a finomliszté 203 forint, a sertéscombé 1420 forint, a csirkemellfiléé 1600, a csirkefarháté 293 forint, a napraforgó-étolajé literenként 713 forint, a 2,8 százalékos UHT tartós tejé pedig 268 forint.