Kiszabadították az Északi-tengeren zátonyra futott óriási konténerhajót

Maersk
03 February 2022, Lower Saxony, Wangerooge: The "Mumbai Maersk" lies in the North Sea. The 400-meter container ship got stuck on Wednesday evening about six kilometers north of the East Frisian island of Wangerooge. It was en route from Rotterdam to Bremerhaven. Photo: Sina Schuldt/dpa (Photo by Sina Schuldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Sikerült levontatni a zátonyról a minap megfeneklett óriási konténerhajót, a Mumbai Maersk-et, adta hírűl a gCaptain hajózási szakportál.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, a Mumbai Maersk, a gigantikus konténerhajó az Északi-tengeren egy népszerű turisztikai szigethez közel futott zátonyra. Bár az első jelentések szerint a hajótest nem sérült meg, így környezeti károk sem keletkeztek, a 400 méteres óriás balesete sokakban riadalmat keltett - a szigeten élők például attól tartottak, hogy ha a hajó mégis sérülést szenved el, akkor az komoly környezeti csapást jelent a vizeknek, és így a turizmusnak is.

Úgy tűnik azonban, hogy ennek veszélye elhárult. A friss jelentések szerint ugyanis - az első mentési akció sikertelensége után - pénteken a kora reggeli órákban, a dagályt kihasználva,

több vontatóhajó összehangolt munkája eredményeként a Mumbai Maersk kiszabadult a kényszerpihenőről.

Egy felvétel a mentési akcióról:

A hírek szerint további hat vontatóhajó működött közre abban személyzetével, hogy a hajó irányba állhasson úticélja, Bremerhaven városa felé.

Videó a hajó mentéséről (német nyelven) itt érhető el (beágyazása cikkünkbe nem lehetséges).