Különleges adóellenőrzések jönnek a Valentin-nap közeledtével

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 6. héten.
Vágólapra másolva!

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a Budapest I-V., valamint a XIII. kerületi székhelyszolgáltatókat ellenőrzik.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban az ajándékboltokat, parfümériákat, édességértékesítőket, továbbá a bioboltokat és gyógyászatisegédeszköz-árusítókat ellenőrzik.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 7. és 13. között

  • kedden Pécsett, a pizzériákban,
  • csütörtökön és pénteken pedig a Valentin-nap közeledtével a megye egész területén, a virág-, édesség-, és ajándékboltokban ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 10-én, 11-én és 14-én a virág- és ajándékárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését Miskolcon, Sárospatakon, Tiszaújvárosban, Sajószentpéteren és Ózdon.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai február 8-9-én Kisteleken ellenőriznek.

Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei február 7. és 11. között – Valentin-naphoz közeledve – ellenőrzik a virág-, ajándék-, ékszer és édességárusokat.

A revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 9. és 11. között a Valentin-naphoz kapcsolódóan az illatszer, édesség és egyéb ajándéktárgyak árusítóit ellenőrzik.

A megyei építkezéseken továbbra is vizsgálják a szabályszerű foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a megyei ajándéküzletekben, virágárusoknál, valamint a szabadidős tevékenységeket szervező vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 6. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 7. (hétfő) Szolnok
  • február 8. (kedd) Jászberény
  • február 9. (szerda) Jászapáti, Jászkisér, Jászladány
  • február 10. (csütörtök) Karcag, Kisújszállás
  • február 11. (péntek) Szolnok

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 7. és 11. között a hentesüzleteket ellenőrzik.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága február 7. és 11. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 7. (hétfő) Balassagyarmati járás,
  • február 8. (kedd) Rétsági járás,
  • február 9. (szerda) Pásztói járás,
  • február 10. (csütörtök) Salgótarjáni járás,
  • február 11. (péntek) Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben.

Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 7. és március 6. között ellenőrzik a vállalkozásokat Dunaharasztin, Szigetszentmiklóson, Szigethalmon és Ráckevén.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A revizorok február 7. és 14. között a virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik.

Az adóellenőrök online vásárlásokat is kezdeményeznek. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 7. és 18. között a virág- és ajándéküzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • február 7. - Dunaföldvár
  • február 8. - Bonyhád
  • február 9. - Szekszárd
  • február 10. - Tamási
  • február 11. - Paks

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 7. és 18. között az egész megyében ellenőrzik a vendéglátóhelyeket és cukrászdákat, valamint a virág- és ajándékboltokat.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 7. és 28. között a virág- és ajándékboltokat, valamint a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek eredetét, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.