Az emberi kreativitás egyszerűen határtalan. Különösen akkor, ha pénzről van szó. Az embernek kétszer is meg kell törölnie a szemét, hogy elhiggye, amit lát, pedig igaz. A Cybertruck-ot akár a vízen is használhatjuk egy egyszerű kiegészítővel - olvasható a villanyautosok.hu cikkében. 

A Cybertruck világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy még nem is gyártják és a Tesla-vezér Elon Musk bejelentése nyomán biztosak lehetünk benne, hogy 2022-ben sem készül belőle egyetlen darab sem. Mégis a Cybertruck egyfajta jelenséggé nőtte ki magát, pedig már a bemutatója sem sikerült úgy, ahogyan azt tervezték. Vagy mégis?

Beindítja a fantáziát

Arról már maga a Tesla is gondoskodott, hogy különböző felhasználási formákat bemutatva keltse fel a brutális méretű, rozsdamentes acélból készült villanyos behemót iránti érdeklődést. Láttuk az autót elektromos quad-ot szállítani, de sátorszerű kiegészítővel még egy erdőben kempingezni is. Magyarországon még kartonpapírból összehajtogatható, méretarányos modellt is lehet vásárolni.

A vállalat számára megnyugtató lehet, hogy egyre több, autós kiegészítőket gyártó cég is bízik abban, hogy a projektből lesz valami, így befektetnek a jövőben piacra kerülő példányok különböző kiegészítőinek fejlesztésébe. Így van ezzel a Cybercat nevű cég is, amiről elsőre azt gondolnánk, hogy az kiegészítő gyártó cégeket gúnyolja, és csak viccből készítette el a weboldalát, de ez nem igaz. A fejlesztéseiket teljesen komolyan gondolják.

Tesla CybertruckForrás: Tesla

Tényleg nem viccelnek

Az utángyártott készlethez egy egyszerű használati utasítás jár, aminek segítségével bárki átalakíthatja magának utcai szörnyetegét vízi szörnyeteggé. A koncepció úgy tűnik valós, hiszen már van rá szabadalom, sőt akár foglalni is lehet a cég weboldalán.

A vállalat 2 különböző hajóopciót kínál. A sima Cybercat-ot, ami az elektromos pickupot katamaránná alakítja, és a Cyberfoil-t, ami egy lépéssel tovább megy és egyenesen szárnyashajóvá alakítja a Teslát annak érdekében, hogy maximalizálja a vízen kihasználható teljesítményt.

Balra a Cybercat, jobbra a Cyberfoil:

A cég honlapja szerint a Cybercat induló ára 22.900 és 32.900 dollár között mozog. Ez azt jelenti, hogy 7 és 10 millió forint közötti összeget kell beruháznunk egy alapváltozatra. Az ár az 50 kW-os motorok számától függően változik és akár öt motort is választhatunk, ami összesen 335 lóerős teljesítményt jelent.

A weboldal szerint a Cybercat specifikációi a következők:

  • Maximális sebesség: 25 mph (kb. 22 csomó, kb. 41 km/h)
  • Hatótávolság 6 mph sebesség mellet: 115+ mérföld (kb. 10 km/h sebességgel 160 km)
  • Hatótávolság 15 mph sebesség mellett: 50+ mérföld (kb. 24 km/h sebességgel 80 km)

Ez nagyjából annyit jelent, hogy 10 km-es óránkénti sebességnél – ami már több is, mint ami egy szimpla csónakázáshoz elég – kényelmesen körbe cirkálhatjuk a Balatont a part mentén és még maradna is kraft a töltő kereséshez.

A weboldalon további vad ötletek is vannak arról, hogyan használhatjuk a Teslánkat horgászcsónakként, hogyan hozhatunk létre egy mesterséges stéget a haverokkal egy vizes Cybercat találkozón, de akár szimpla motoros jachtként is használhatjuk.

Az ötletek legalább annyira számítanak vadnak, mint maga az autó, de persze mindenekelőtt a gyártásnak kellene beindulnia.