Eladják Párizs egyik leghíresebb luxusszállodáját, ahol elképesztő összegbe kerül egy éjszaka

The Westin Paris - Vendôme, Párizs, hotel
Vágólapra másolva!
Párizs egyik leghíresebb szállodáját 800 millió euróért árulják, de bizonytalan, hogy a koronavírus utáni időszakban lesz-e befektetői érdeklődés az illusztris épület iránt.
Vágólapra másolva!

A Westin Paris Vendôme hotelnek, ahol az 1878-as építés óta már megszállt III. Napóleon felesége, az orosz hercegek és maga a Dalai Láma is, a Henderson Park magántőke-befektetéssel foglalkozó ingatlankezelő a tulajdonosa - írja a Világgazdaság.hu.

Eddig az Eiffel-toronyra néző lakosztályokat éjszakánként körülbelül 4000 euróért, azaz közel 1,5 millió forintért lehetett kivenni.

A Henderson Park annak ellenére, hogy a járvány megtépázta az idegenforgalmat, jelenleg körülbelül 800 millió euróért kínálja eladásra a hotelt.

Ez egy olyan épület, amely sok átalakítást igényel, mivel a 440 szobás szálloda, amely a Tuileriák kertjére néz, mára már kicsit „megöregedett és megfáradt". Így az eladási áron felül még 175 és 250 millió euró közötti összeget rá kell költeni, hogy újra egykori fényében tündököljön.

A Westin Paris Vendôme hotel Forrás: Marriott International/The Westin Paris - Vendôme

A Financial Times értesülései szerint az eladás híre csupán egy maroknyi licitáló érdeklődését keltette fel, köztük állami befektetési alapokét, nagyon gazdag magánszemélyekét és államfőkét. Nagy érdeklődés várható az épületre mindazok – különösen a közel-keleti és ázsiai vásárlók – körében, akik örök értékű ingatlant akarnak birtokolni Párizs szívében.

A járvány alatt a luxusszállodák különösen megérezték, hogy mennyire kiszolgáltatottak a tengerentúli látogatóknak.

A párizsi hotelpiac pedig már a világjárvány előtt is nehéz időszakokon ment keresztül. A 2015-ös és a 2017-es terrortámadások miatt a turisták elkerülték a várost, majd egy évvel később a sárgamellényes tüntetések vetették vissza a turizmust. Emiatt a párizsi luxus- és felsőkategóriás szállodák lemaradtak a londoni és berlini vetélytársaiktól.