Csalásra figyelmeztet az egyik hazai nagybank

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, OTP, bank, Budapest, 2020.11.10.
Vágólapra másolva!
Soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, minden ilyen közléstől a leghatározottabban elhatárolódik - közölte az OTP hétfőn a csalásra figyelmeztető közleményében.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hónapokban egyre gyakoribb, hogy internetes csalók ismert emberek nevével, arcképével visszaélve kitalált történetekkel csábítanak kriptovalutás befektetésekre - írják a közleményben.

Soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, minden ilyen közléstől a leghatározottabban elhatárolódik - közölte az OTP hétfőn.A kép illusztráció! Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bűnözők mások mellett Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét, és fotóit is felhasználják arra,

hogy gyanútlan és hiszékeny embereket tőrbe csaljanak, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befeketésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az adataikat és a pénzüket - olvasható a közleményben.

Ez a csalási forma elsősorban a közösségi médiában terjed, a bankvezető fokozott óvatosságra int, és megtette a csalókkal szemben a szükséges bűntetőjogi lépéseket - tájékoztatott az OTP.