Mostantól lehet kereskedelmi jegyet venni a Virgin Galactic űrhajójára

innovation tech space Horizontal
Richard Branson?s space tourism firm Virgin Galactic unveils a new space plane dubbed VSS Imagine on Tuesday March 30, 221, the first SpaceShip III addition to the company?s growing fleet of suborbital vehicles. It?s a shiny, chrome-colored ship designed for quicker reuse than SpaceShipTwo, the current centerpiece of the company?s effort to kickstart its space tourism business in 2022. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
A Virgin Galactic kedden bejelentette, hogy a nagyközönség számára is elkezdik értékesíteni a jegyeket az űrhajóikra. A magánszemélyek szerdától vehetik meg a jegyeket, és egyetlen ülőhely ára 140 millió forintnál kezdődik.
Vágólapra másolva!

Szerdától megkezdi az űrutazási jegyek értékesítését a széles nyilvánosság számára a Virgin Galactic – jelentette be a cég.

A vásárlóknak azonban mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ugyanis csak az előleg 150 ezer dollár, vagyis mintegy 46,6 millió forint.

Az ülőhelyek árai egyébként 450 ezer dollárnál (kb. 140 millió forint) kezdődnek, és a cég három különböző kategóriában fogja értékesíteni a jegyeket. Így tehát lesz egyszemélyes jegy, páros jegy, valamint csoportos/családi jegy is. Végül arra is van mód, hogy valaki teljes egészében lefoglaljon egy űrhajót. A vállalat hozzátette, az előlegből 25 ezer dollár nem visszatéríthető.

A nagyközönség is elkezdhet jegyeket venni a Virgin Galactic űrhajóira Forrás: AFP/Virgin Galactic

A Virgin Galactic vezérigazgatója, Michael Colglazier közleményben jelezte, idén már az első ezer utast szeretnék fogadni a fedélzeten a kereskedelmi űrjárataikon.

A cégnek egyébként már most is 600 előfoglalása van a járataira. Korábban a jegyeket 200-250 ezer dollár között értékesítették, és

olyan hírességek csaptak le a lehetőségre, mint Leonardo DiCaprio, Tom Hanks vagy Brad Pitt.

A vállalat aztán augusztusban indította újra az előzetes értékesítéseket, immár 450 ezer dollárért, és novemberig nagyjából 100 helyet foglaltak le a vásárlók. A Virgin Galactic azzal számol, hogy évente mintegy 400 járatot indítanak majd, járatonként hat utassal és két pilótával. Az űrhajók az új-mexikói bázisról indulnak majd.