Cristiano Ronaldo Central Parkra néző lakását a vártnál jóval nehezebben, évek alatt tudta csak értékesíteni, amit a koronavírus-járvány is megzavart - írja a Világgazdaság.

Amikor 2015-ben 18,5 millió dollárt fizetett a Trump Towerben található New York-i lakásáért Cristiano Ronaldo, a pletykák arról szóltak, hogy a futballista az Egyesült Államokban folytatja pályafutását, ám később ezek a híresztelések alaptalannak bizonyultak. Végül a csatár 7,18 millió dollárért, vagyis 11,32 millió dolláros veszteséggel adott túl a Central Parkra néző, háromszobás loft lakáson – tudta meg a Marketwatch.

Noha Ronaldót aligha vágja földhöz a veszteség – a Forbes számításai szerint csak 2021-ben 120 millió dollárt keresett, amivel a harmadik legjobban fizetett sportoló volt – kérdéses, hogy miért döntött a veszteség realizálása mellett, és annak a mértéke miért volt ilyen magas.

Cristiano Ronaldo sokat veszített New York-i lakásánForrás: AFP/Paul Ellis

Ingatlanpiaci szakértők szerint a focista eleve túlságosan sokat fizetett a lakásért, amin a későbbi balszerencsés körülmények tovább rontottak. Az ingatlant 2019-ben 9 millió dollárért hirdette meg a labdarúgó. A koronavírus-járvány kitörése tovább rombolta a kilátásokat, hiszen nem nyílt lehetőség a lakás megtekintésére, és csökkent a nagyvárosok vonzereje is, így 2020-ban a hirdetésben szereplő ár is tovább csökkent, 7,99 millió dollárig.

Végül Ronaldo tavaly novemberben tudott túladni rosszul sikerült befektetésén a fentebb jelzett áron. Az értékesítésnek az sem használt, hogy mivel Donald Trump volt amerikai elnök és felesége is az épület lakói, az ingatlan megtekintése már a koronavírus-járvány előtt is nehézségekbe ütközött, az ügynököknek és a lehetséges vásárlóknak ugyanis a titkosszolgálat emberein is túl kellett jutniuk, egy repülőutazások előtti biztonsági ellenőrzésre hasonlító procedúrán.