Kigyulladt egy luxusautókat szállító hajó az Atlanti-óceánon - videón a mentés

Felicity Ace autókat szállító hajó
Vágólapra másolva!
Kigyulladt és most emberek nélkül, elhagyatottan sodródik az Atlanti-óceán északi részén, az Azori-szigetek közelében a prémium- és luxusautókat szállító Felicity Ace teherhajó. A bravúros mentést videón is megörökítették, számolt be a gCaptain szakportál.
Vágólapra másolva!

A Felicity Ace mind a 22 fős legénysége biztonságban elhagyta a hajót, majd egy tartályhajó fel is vette őket, miután

az autószállító szerda reggel kigyulladt az Azori-szigeteken található Faial szigetétől mintegy 90 tengeri mérföldre délnyugatra.

A Felicity Ace február 10-én indult a németországi Emdenből, és a Rhode Island-i Davisville-be tartott, ahova február 23-án kellett volna megérkeznie, amikor a rakterében tűz ütött ki. A hajó Porschékat és Volkswagent szállít - adta hírül a The Drive című weboldal. A raktérben keletkezett tűz még másnapra sem aludt ki.

A Felicity Ace autókat szállító teherhajó Forrás: Portuguese Navy

A Felicity Ace legénységének tagjait azóta a portugál légierő EH-101-es repülőgépe a Resilient Warrior tartályhajóról a hortai repülőtérre szállította.

Sérültekről vagy környezetszennyezésről nem érkezett jelentés.


A Felicity Ace tulajdonosai intézkedtek az égő hajó vontatásáról. A portugál haditengerészet NRP Setúbal nevű hajója a helyszínen maradt, hogy figyelemmel kísérje a helyzetet.

A portugál légierő videót tett közzé a mentésről:

A tűz a Sincerity Ace balesetére emlékeztet, amely 2018 szilveszterén gyulladt ki a Csendes-óceánon, Oahutól mintegy 1800 tengeri mérföldre. Abban a balesetben a legénység öt tagja meghalt, és a hajót végül visszavontatták Japánba. A Sincerity Ace az Ever Givent is birtokló Shoei Kisen Kaisha tulajdonában és kezelésében volt.