A hírhedt csaló nővére és férje is lövés áldozata lett, a hatóságok szerint gyilkosság és öngyilkosság történt, de semmilyen részletet nem árultak el.

A Ponzi-sémájáról elhíresült Bernie Madoff testvérére, a 87 éves Sondra Wienerre és férjére a 90 éves Marvinra holtan találtak floridai otthonukban csütörtökön – írja a Világgazdaság. A Palm Beach megyei seriff vasárnapi közleménye szerint a házaspár halálát lőtt sebek okozták, és egyelőre úgy tűnik, gyilkosság és öngyilkosság történt.

Azt azonban nem mondták el, melyik fél követte el a gyilkosságot, és az azt követő öngyilkosságot. Hozzátették, hogy orvosi vizsgálat fogja a halál okát végül kimondani.

Bernard Madoff, a világ legismertebb piramisjátékosaForrás: AFP/2009 Getty Images/Mario Tama

Sondra Wiener a világ legnagyobb pénzügyi csalását üzemeltető Bernie Madoff testvére volt. Madoff tavaly halt meg, 82 évesen, miután a 20 milliárd dolláros csalás miatt rá kiszabott 150 éves börtönbüntetését töltötte.

Bernie Madoff csalása évtizedekig tartott, és talán haláláig titokban maradt volna, ha a 2008-as nagy pénzügyi válság során nem kell hirtelen több ügyfelének is a nála befektetett tőke.

Az Origo itt írt minden idők egyik legnagyobb pénzügyi csalásáról.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!