Ez a nyár legszokatlanabb formájú, ám annál drágább csemegéje

japan etelek
Igen, tényleg létezik kocka alakú görögdinnye. Egy japán gazda találta fel helytakarékosság szempontjából. Úgy vélték, hogy a kör alakú dinnye túl sok helyet foglal el a hűtőben
Vágólapra másolva!
Az egyik legszokatlanabb csemege a szögletes görögdinnye, és már nem csupán Japánban ismerik. A kocka alakú példányok darabja átlagosan 65 dollár, noha helyenként akár 200 dollárt (azaz csaknem 65 ezer forintot) is elkérhetnek érte.
Vágólapra másolva!

Ennyi pénzért mindenki valami egészen különlegeset várna, az igazság azonban az, hogy
a szögletes görögdinnyének pontosan ugyanolyan a húsa, a magja és íze, mint a hagyományos terméseknek - írja a Kertészet és Szőlészet cikke nyomán a Magyar Mezőgazdaság.

A kocka alakú görögdinnyét egy japán gazda találta fel helytakarékosság szempontjából. Úgy vélte, hogy a kör alakú dinnye túl sok helyet foglal el a hűtőben Forrás: AllAbout-Japan

Mindez nem akadályozza meg az embereket abban, hogy időnként elcsábuljanak, és mélyen a zsebükbe nyúlva beszerezzenek egy kocka alakú dinnyét.

Az ára egyébként azért ennyire magas, mert speciális körülmények között, egy kocka alakú formában nevelik a termést, ami számos bizonytalansággal és terméskieséssel is jár. A növények egy része ugyanis elpusztul a különleges tartástól. Az utóbbi időben a kereslet növekedése is felfelé hajtotta az árat.