Már minden nyugdíjashoz megérkezett a 13. havi nyugdíj - videó

13. havi nyugdíj
Budapest, 2022. február 9. Postás kézbesíti a 13. havi nyugdíjat egy nőnek Budapesten, a XIII. kerületben 2022. február 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Már minden nyugdíjashoz megérkezett a 13. havi nyugdíj, a kormány így visszaadta azt a pénzt az időseknek, amelyet a Gyurcsány-Bajnai kormány elvett tőlük - közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Zsigó Róbert a videóban kiemelte: a 13. havi nyugdíj kifizetését a gazdasági növekedés tette lehetővé, amely a sikeres gazdaságpolitikának köszönhetően a koronavírus-járvány ellenére is rekordot döntött.

A kormány a 13. havi nyugdíj mellett már négyszer nyugdíjprémiumot is tudott fizetni

- tette hozzá. Beszélt arról is, hogy a magyar nyugdíjasok megélhetését emellett jelentősen segíti a rezsicsökkentés:

míg Európa más országaiban 50-60 százalékkal emelkedtek a rezsidíjak, a magyar nyugdíjasokat máig védi a rezsicsökkentés. Anélkül havi akár több tízezer forinttal többet fizetnének

- fűzte hozzá. Az államtitkár hangsúlyozta: a nemzeti kormány a gazdaság növekedéséből egyre több pénzt fizet az időseknek is, és fenntartja a rezsicsökkentést. Zsigó Róbert úgy fogalmazott, hogy a baloldal mindig becsapta az időseket:

A baloldal elvett egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelte a gáz, duplájára az áram árát, valamint bevezette a vizitdíjat és a kórházi napidíjat - mondta. Szerinte a baloldal most is ugyanezt tervezi.

- zárta szavait a politikus.