Elérhető az ingyenhitel a kisebb benzinkutak számára

tankol, benzinkút, tankolás
Vágólapra másolva!
Már igényelhető a maximum 250 millió forintos ingyenhitel a benzinkutaknak. Az áthidaló hitelt egy összegben kell visszafizetni, a futamidő legfeljebb 3 év, áll a Grantis közleményében.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, az üzemanyag-árstop miatt nehéz helyzetbe került kisebb benzinkutak számára a kormány 6 lépéses intézkedéscsomagot hirdetett, amelynek egyik lépése a kamatmentes hitel.

A KAVOSZ által nyújtott hitel kifejezetten a gépjármű üzemanyag-kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára érhető el. A konstrukció a Széchenyi Turisztikai Kártya GO! keretében elérhető altípus.

A hitel legfontosabb jellemzői:

  • kamat- és kezelésiköltség-mentes (0,0%)
  • Minimum 1 millió, maximum 250 millió forint igényelhető
  • a futamidő 1, 2 vagy 3 év
  • nem kell hozzá ingatlanfedezet
  • szabad felhasználású

A törlesztés egy összegben, a szerződés lejártának napján esedékes.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Azok a benzinkutak igényelhetik, amelyek a 4730 Gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem tevékenységi kör szerinti tevékenységet fő- vagy melléktevékenységként legalább 2021. november 15. óta végzik, nincs lejárt köztartozásuk és megfelelnek a kártyaprogram egyéb feltételeinek.

A hiteligénylés feltétele a készfizető kezességvállalás, 100 millió forintos hitelösszeg felett pedig a bank további biztosíték bevonását kérheti. A hitel kizárólag az OTP Banknál és a Gránit Banknál igényelhető.