Indul a Pénz7: cégalapítással és pénzügyi tervezéssel ismerkednek a diákok

group of school kids with soda cans in corridor Schoolgirl Schoolboy School Children Student Elementary Student Pre-Adolescent Child Elementary Age Girls Teenage Girls Boys Large Group Of People Group Of People Back to School Child Hanging Smiling Talking
education, elementary school, drinks, children and people concept - group of school kids with soda cans talking in corridor
Vágólapra másolva!
Nyolcadik alkalommal startol el hétfőn a PÉNZ7, a pénzügyi és vállalkozói ismereteket fejlesztő program az iskolákban. Idén a rendhagyó tanórák pénzügyi témája a megtakarítás és a pénzügyi tervezés lesz. A vállalkozói témák közül kiemelt figyelmet kap a kisvállalkozás indítása és a közösségi média marketingje. A témahéten mutatkozik be a Pénziránytű Alapítvány szimulációs játéka, a MoneySim, amiben egy választott karakter életét kell irányítaniuk pénzügyi döntéseikkel a diákoknak. Folytatódik a tőzsdei befektetésekre felkészítő Részvényfutam is, itt a középiskolások mérik össze pénzügyi tudásukat.
Vágólapra másolva!

A program sikeres megvalósítása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a JAM Alapítvány kötött együttműködési megállapodást tavaly novemberben.

A rendezvényre még a zárónapon is lehet regisztrálni, így nem marad le róla az sem, aki nem kapcsolt időben.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/lev dolgachov/Lev Dolgachov

Hazánk a program indulásától résztvevője a mintegy 30 európai országban egy időben zajló kezdeményezésnek. A pénzügyi nevelés nem csak erre az egy hétre korlátozódik, hiszen általános iskola 3.osztályától érettségiig jelenleg 450 ezer tankönyv és munkafüzet, valamint digitális tananyagok segítik a diákok pénzügyi nevelését - áll a programról szóló tájékoztatóban.