A Zöld Busz Program keretében egy hónapon belül 350 elektromos autóbuszra írnak ki tendert, immár a 25 ezres lélekszámúnál nagyobb települések mellett a kisebbre is kiterjesztik a programot - közölte az innovációs és technológiai miniszter Hajdúszoboszlón.

Palkovics László a fürdővárosban egy hónapig próbaüzemben közlekedő elektromos autóbusz bemutatásakor jelezte, eddig 60 elektromos busz esetében hirdettek eredményt, a járművek az ország különböző településein közlekednek. 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond az egy hónapig próbaüzemben közlekedő Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz mellett a hajdúszoboszlói autóbusz-állomáson 2022. március 9-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Bodó Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő, Hajdú-Bihar megye 5. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje a jövőnek szóló üzenetnek nevezte, hogy az ország egyik legjelentősebb idegenforgalmi központjában, Hajdúszoboszlón is megjelent a teljesen elektromos hajtású autóbusz.

Az egy hónapig próbaüzemben közlekedő Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz a hajdúszoboszlói autóbusz-állomáson 2022. március 9-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt