Maga mögé szorította a sztárokat a 91 éves befektető

Tőzsdeguruk Warren Buffett
Forbes Media Centennial Celebration
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 19: Philanthropist Warren Buffett is joined onstage by 24 other philanthropist and influential business people featured on the Forbes list of 100 Greatest Business Minds during the Forbes Media Centennial Celebration at Pier 60 on September 19, 2017 in New York City. (Photo by Daniel Zuchnik/WireImage)
Vágólapra másolva!
Miközben a világ leggazdagabb emberei komoly vagyonveszteséget szenvedtek el eddig 2022-ben, az USA egyik leghíresebb befektetője tovább gazdagadott. A 91 éves Warren Buffett ezzel ismét bekerült a világ öt leggazdagabb embere közé.
Vágólapra másolva!

Az idei részvénypiaci mozgások komoly vagyonveszteségeket jelentettek a világ leggazdagabb embereinek. A globális toplista szereplői jelentős összegeket veszítettek, azonban Warren Buffett, a 91 éves amerikai befektetési guru az egyik fontos kivétel volt.

Buffett vagyona ugyanis kedden 117 milliárd dollár volt, amivel ismét bekerült a világ öt leggazdagabb embere közé

– ez szerdai árfolyamon közel 41 ezer milliárd forintnak felel meg. A Bloomberg milliárdosokat tömörítő listája alapján Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault, valamint Bill Gates előzte csak meg.

A Berkshire Hathaway legendás alapítója 2022-ben 7,8 milliárd dollárral gazdagodott, miközben Musk például 62 milliárdot veszített. Összességében tehát nem Buffett vagyongyarapodása volt kirívó, hanem a lista többi éllovasának vesztesége – írja a CNBC.

Warren Buffett újra bekerült a világ öt leggazdagabb embere közé Forrás: AFP/Paul Morigi

Az ötödik helyért egyébként Mark Zuckerberget kellett megelőznie, akinek a vagyona januárban még 120 milliárd dollár volt, de azt követően 54 milliárdot veszített, ahogy a Facebook (Meta) részvényei komoly zuhanást produkáltak.

A Berkshire papírjai idén eddig 7 százalékos pluszban állnak, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a cég befektetési portfóliója erősen diverzifikált

– még úgy is, hogy a portfólió 44 százalékát az Apple részvényei teszik ki. A vállalat tehát képes volt átvészelni a technológiai részvények nagy zuhanásait, aminek köszönhetően Buffett személyes vagyona sem szenvedte meg az idei részvénypiaci felfordulást.