Rendkívüli bejelentést tett a Díjbeszedő Faktorház, több tízezer ügyfelet érinthet

Díjbeszedő Holding
Különleges fizetési könnyítést jelentett be a csoporthoz tartozó faktorház
Vágólapra másolva!
Különleges fizetési könnyítést, illetve bizonyos tételek elengedését is bevezeti a Díjbeszedő Csoporthoz tartozó Díjbeszedő Faktorház annak érdekében, hogy segítse a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat.
Vágólapra másolva!

A vállalat arról adott tájékoztatást, hogy a Díjbeszedő Csoport tagja, a Díjbeszedő Faktorház Zrt., március 11-én indított kampányával kedvezményes fizetési lehetőséget biztosít a hátralékkal rendelkező ügyfelek részére a 2020. január elseje előtt keletkezett tartozás összegére vonatkozóan. A kampány célja, hogy a családoknál a járványhelyzet miatt kialakult fizetési nehézségeket könnyítése.

Különleges fizetési könnyítést jelentett be a csoporthoz tartozó faktorház Forrás: Díjbeszedő Holding

A kampány keretében, amennyiben az ügyfél a teljes hátralékot 45 napon belül rendezi,

elengedésre kerül a 2020. január elseje előtt keletkezett hátralékra, a kifizetés napjáig járó késedelmi kamat, valamint a hátralékhoz kapcsolódó, a követeléskezelés során felmerült költségek egy része.

A tartozás rendezésével az ügyfél mentesül az ilyenkor szokásos jogi eljárások alól is.

A kampány részleteiről a Társaság a www.dbrt.hu és a www.dbrfaktor.hu honlapján, valamint ügyfélszolgálatán a +36-1-510-0899 telefonszámon lehet érdeklődni.

Sallai László, a Díjbeszedő Holding Zrt. kommunikációs és HR igazgatója az Origo érdeklődésére elmondta: nagyságrendileg több tízezer ügyfelet érinthet ez a mostani kedvezményes fizetési lehetőség. Sallai László beszámolt arról is:

a vállalat két hullámban tájékoztatja is az érintett ügyfeleit a most meghirdetett lehetőségről.

Aláhúzta ugyanakkor: a kampányt csak a lakossági ügyfelek körében indítják.

Ezek a részletek

A holding honlapján közben megjelent a tájékoztatás a kampány részleteiről.

Az igénybevétel feltétele, hogy a 2021.12.31-ig kiállított számlákra fennálló teljes hátralékát a levélben megküldött kedvezménnyel csökkentett mértékben megfizesse.

A kedvezmény mértéke: a határidőre történő megfizetés esetén a 2020.12.31-ig kiállított számlák kifizetésig járó késedelmi kamat, valamint az igényérvényesítéssel korábban felmerült egyes költségek elengedése.

A kedvezmény érvényesítéséhez az ügyfeleknek annyit kell tenniük, hogy a feltüntetett határidőig befizeti a hátralék kedvezménnyel csökkentett összegét.

A postai úton megküldött kampánylevelükben összesített kifizetendő, valamint elengedésre kerülő tételekről részletesebb információk ide kattintva tekinthetők meg.

Amennyiben valaki bankkártyával kívánja rendezni a kedvezménnyel csökkentett hátralékát, ide kattintva teheti meg.

Ha végrehajtás alatt áll a tartozó:

Ha a tartozóval szemben végrehajtási eljárás van folyamatban tájékoztatjuk, hogy a levélben közölt összeg nem tartalmazza a végrehajtónak járó jutalék és költség pontos összegét. Ebben az esetben kérjük, hogy a kedvezményes összegű tartozás kiegyenlítését követően kezdeményezzen egyeztetést az ügyben eljáró végrehajtóval a költségek összegének kiszámítása, befizetése, és az eljárás lezárásának érdekében - írják.

A kampánylevélben megjelölt fizetési határidő leteltéig, illetve a befizetett összegek könyveléséig, a tárgyhavi számlák egyenlegértesítő adatai és a tájékoztató levélben közölt hátralék összege eltér.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ha a megküldött összeg kiegyenlítése a fizetési határidőig csak részben történik meg, az részteljesítésnek minősül és a kedvezmény nem vonatkozik rá. Az összeg elszámolására a kedvezmény figyelembevétele nélkül a kedvezményes időszak lejártát követően kerül sor.

A vállalat tájékoztatása szerint, amennyiben az ügyfél nem kíván élni a társaság által biztosított, egyszeri, kedvező lehetőséggel, követelésüket – az eredetileg fennálló teljes összegű tartozásra – továbbra is fenntartják, így a hátralék kiegyenlítése érdekében az ügyféllel szemben indult jogi eljárás folytatódik.

A kampánnyal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre a válaszok itt találhatók.