Ezt kéri az Országos Betétbiztosítási Alap a Sberbank betéteseitől

Sberbank, logó, Budapest, Rákóczi út 7, illusztráció
Vágólapra másolva!
Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) tájékoztatása szerint 2022. március 11-től Takarékbank Zrt. fiókhálózatának bevonásával megindult a Sberbank Magyarország Zrt. „v.a." betéteseinek kártalanítási eljárása az alábbi betétesek részére. Ezzel kapcsolatban adott ki fontos közleményt az OBA.
Vágólapra másolva!

A kártalanítási eljárás megindítása a

  • 2.500.000 forint feletti kártalanítási összeggel rendelkező magánszemélyeket, valamint
  • a 20.000 forint feletti kártalanítási összeggel rendelkező cégeket érinti.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az ügyfelek érdekeinek szem előtt tartásával jár el, hogy a betétesek minél hamarabb pénzükhöz juthassanak, így előfordulhat, hogy hamarabb kapják meg a pénzüket, és a kártalanításról készített kivonat csak ezt követően jut el hozzájuk postai úton.

A Sberbank logója egy budapesti épületen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az OBA által kiküldésre kerülő Kifizetési elszámolás bemutatása NEM feltétele akártalanításnak, azt az erre kijelölt Takarékbank fiókokban e nélkül is intézheti.

Azon ügyfelek részére, akik még nem kapták meg a fenti elszámolást segítséget kívánunk nyújtani jelen
tájékoztatóval - írják.

A bankfiókokban történő zökkenőmentes kiszolgálás érdekében az OBA javasolja, hogy a Takarékbank fiókjaiban lehetőség szerint az alábbi beosztás szerint érkezzenek kártalanítási ügyintézés céljából.

A beosztást a Sberbankban bejelentett magánszemélyek esetében titulus nélküli vezetéknév, cégek esetében cégnév kezdőbetűje alapján került meghatározásra.

  • 2022. március 11-én pénteken nem betűvel kezdődő (cégnév esetén), illetve A-tól E (É)-ig
  • 2022. március 16-án szerdán F-től K-ig
  • 2022. március 17-én csütörtökön L-től R-ig
  • 2022. március 18-án pénteken S-től ZS-ig

Az OBA felhívja az érintettek figyelmét, hogy a kártalanítási összegről történő rendelkezésre nemcsak a fent megjelölt időpontokban, hanem azon időponttól kezdve egészen 2023. március 31–ig bármikor lehetősége van a Takarékbank fiókjaiban!

Az egyes ügyfelek számára kártalanítási ügyintézés céljából kijelölt ügyintézési kezdőidőpont kiválasztásában az OBA ügyfélszolgálata áll rendelkezésére az alábbi elérhetőségek valamelyikén:06-06-1-999-9669; [email protected].