Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 11. héten. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a kertépítő vállalkozásokat, faiskolákat, kertészeteket, vetőmag-kereskedőket ellenőrzik.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai március 14. és 20. között

  • szerdán Pécsett az autószerelőket,
  • csütörtökön Szigetváron és Szentlőrincen a húsboltokat,
  • pénteken szintén Pécsett, a Hajnóczy és Ybl Miklós utcai vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés megye

Március 16. és 18. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Békéscsabán és Gyulán a taxisoknál a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei márciusban a vendéglátóhelyeken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 17-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a megyei ajándéküzletekben, virágárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 1. és 31. között azokat a vállalkozásokat vizsgálják, akiknél az elmúlt három évben nem ellenőrizték az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos szabályokat.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 16. és 26. között a faiskolákat, kertészeteket, gazda- és barkácsboltokat ellenőrzik.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. 

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága március 16. és 18. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • március 16. (szerda) Balassagyarmati járás,
  • március 17. (csütörtök) Salgótarjáni járás,
  • március 18. (péntek) Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a hús- és hentesáru-üzletekben.

Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 11. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

  • ruházati és fehérnemű-kereskedőknél,
  • cipőkereskedőknél,
  • táska- és bőráru-kereskedőknél,
  • építkezéseken.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, az év végi leltár meglétét, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 2. és 31. között a mezőgazdasági boltokat, virágboltokat, kertészeteket, faiskolákat ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.