Logisztikai depót épít Hatvanban a Magyar Posta

Magyar Posta
Fót, 2021. november 11. A Magyar Posta Zrt. fóti logisztikai depójában telepített automata csomagszortírozó-rendszer 2021. november 11-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Több százmillió forint értékű beruházással épít logisztikai depót Hatvanban a Magyar Posta - közölte a cég az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatásuk szerint az építkezés várhatóan még az idén befejeződik, az üzembe később szállítópályát is telepít a vállalat. A beruházás a Magyar Posta logisztikai fejlesztésének, az MPL+ projektnek a része.

A Magyar Posta szóvivői szerint a zöldmezős beruházással csaknem 2700 négyzetméteres alapterületű depót építenek, amelyet mintegy 16 ezer négyzetméternyi külső burkolt terület vesz körül. Az üzemet a modern csomaglogisztikai elvárásoknak és a postai igényeknek megfelelően alakítják ki: egyik oldalán 7 dokkolót, a másik oldalon 6 szintbeli ipari kaput, valamint egy extrakaput helyeznek el, melyek a kézbesítő járművek, illetve a szállító kamionok kezelését, a csomagok rakodását segítik majd.

Továbbá jelezték:

a depóban több mint 100 ember foglalkoztatását tervezik, a projekt új munkahelyeket is teremt.

Illusztráció Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hatvanban, illetve Heves megyében évről-évre emelkedik a kézbesített csomagok száma, 2020-hoz képest tavaly közel 30 százalékkal több, 434 ezer csomagot kézbesítettek a depó vonzáskörzetéhez tartozó településeken.

Az épülő létesítmény ellátási körzete jórészt Heves, valamint kisebb részben Nógrád és Borsod-Abaúj Zemplén megye összesen 135 települése lesz, így az üzem mintegy 265 ezer embert szolgál ki.

Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója az alapkőletételi ünnepségen a közlemény szerint hangsúlyozta: céljuk 2023-ra egy országosan jól koncentrált, hatékonyan működő, korszerű csomaglogisztikai infrastruktúra kiépítése. A Posta minden logisztikai depójába, így a hatvaniba is automata csomagszortírozó rendszert telepít majd, amellyel hosszú távon, a folyamatosan növekvő csomagmennyiség mellett is gyors és hatékony lesz a beérkező csomagok feldolgozása, kézbesítése - tette hozzá.

A Magyar Posta MPL+ programjának keretében mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, a depókat gépesíti, és informatikai fejlesztéseket hajt végre. A vállalat országosan 23 depót épít, ebből négyet a fővárosban, tizenkilencet pedig vidéken. A társaság a megújult logisztikai hálózatával a középtávon várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget is képes lesz, akár a kiugró időszakokban is rugalmasan kezelni - mondta Varga János a közlemény szerint.