Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 12. héten. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 21. és 25. között ellenőrzik a távol-keleti árukat értékesítőket, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • március 24. (csütörtök) Bugac, Móricgát, Jászszentlászló,
 • március 21. és 27. között Kiskőrösön ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Emellett márciusban a kertépítő vállalkozásokat, faiskolákat, kertészeteket, vetőmag-kereskedőket is ellenőrzik.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai március 21. és 27. között

 • kedden, Szigetváron a ruhaboltokban,
 • szerdán Pécsett a paleo, vegán és vegetáriánus éttermekben,
 • csütörtökön pedig szintén Pécsett a festékboltokban ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei márciusban a vendéglátóhelyeken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 21-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a megyei ajándéküzletekben, virágárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 1. és 31. között azokat a vállalkozásokat vizsgálják, akiknél az elmúlt három évben nem ellenőrizték az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos szabályokat.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 16. és 26. között a faiskolákat, kertészeteket, gazda- és barkácsboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. 

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága március 21. és 26. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 21. (hétfő) Balassagyarmati járás,
 • március 22. (kedd) Salgótarjáni járás,
 • március 23. (szerda) Pásztói járás,
 • március 24. (csütörtök) Rétsági járás,
 • március 25. (péntek) Bátonyterenyei járás,
 • március 26. (szombat) Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az éttermekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 12. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

 • ruházati, fehérnemű- és cipőkereskedőknél,
 • ételkiszállítással foglalkozó vendéglátóknál,
 • építkezéseken.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, az év végi leltár meglétét, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 21. és 26. között a számítástechnikai boltokat ellenőrzik az alábbi járásokban:

 • március 21. (hétfő) - Várpalota
 • március 22. (kedd) - Tapolca
 • március 23. (szerda) - Pápa
 • március 24. (csütörtök) - Veszprém
 • március 25. (péntek) - Ajka
 • március 26. (szombat) - Zirc

Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 2. és 31. között a mezőgazdasági boltokat, virágboltokat, kertészeteket, faiskolákat ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.