Konferencián tekintették át a Digitális Falu Program első eredményeit

okostelefon Életet menthet a digitális méregtelenítés - 5 lépés a telefonfüggőség legyőzéséhez
Vágólapra másolva!
Magyarország településfejlesztése szempontjából kiemelten fontos a vidék és a fenntartható, jó minőségű vidéki élet megteremtése. A Digitális Jólét Program ennek érdekében indította el 2021-ben a kistelepülések vonzerejének és élhetőségének javítását digitális, illetve okosmegoldásokkal hatékonyan segítő Digitális Falu Programot, amely az idei évtől már 11 intézkedésen keresztül biztosítja az érintett települések számára a hozzáférhetőséget a legújabb digitális technológiákhoz.
Vágólapra másolva!

Az Agrárminisztérium, a Miniszterelnökség és a Digitális Jólét Program együttműködésében kezdeményezett Digitális Falu Programban elért első eredményeket

a 2022. március 23-án, Gödöllőn megrendezett Digitális Vidék című, sajtónyilvános konferencia keretében tekintették át a résztvevők.

Az előadásokat kísérő kerekasztal beszélgetések kiemelt érdeklődésre tartottak számot, melyek témái a digitális térség- és településfejlesztés, digitális agrárium, drónhasználat a precíziós gazdálkodásban, illetve klímapolitikai intézkedések a fenntartható fejlődésért voltak – derül ki a Digitális Jólét Nonprofit Kft. közleményéből.

Dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője Forrás: Digitális Jólét Nonprofit Kft.

A rendezvény házigazdájaként Dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője kiemelte, hogy a Digitális Jólét Program utóbbi években végzett munkájának egyik kiemelkedő sikere, hogy az okos városok mellett ma már digitális vidékről is beszélhetünk Magyarországon.

A programelemek megvalósítása során szerzett tapasztalataink, az együttműködő szakemberek, partnerek és nem utolsó sorban az önkormányzatok visszajelzései is azt mutatják, hogy a Digitális Falu Program hatékonyan tudja támogatni a hazai vidék fejlődését."

Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára Forrás: Digitális Jólét Nonprofit Kft.

„A vidéki települések és térségek digitális felkészültsége kiemelten fontos Magyarország lakosságmegtartó erejének növeléséhez.

- hangsúlyozta Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese Forrás: Digitális Jólét Nonprofit Kft.

Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese bejelentette, hogy 2022-ben is pályázhatnak az Év Digitális Faluja címre a digitális innovációkat alkalmazó - 5000 fő alatti - települések négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, innovatív gazdasági ökoszisztéma.

Az ügyvezető-helyettes kiemelte: Az Év Digitális Faluja címre 2022. június 1-től szeptember 1-ig lehet pályázni. A részletes pályázati feltételek hamarosan elérhetőek a www.digitalisfalu.hu weboldalon.