Palkovics László: Magyarország célja, hogy 2030-ra felére csökkenjen a halálos közúti balesetek száma

PALKOVICS László, Kalocsa-Paks új Duna-híd, Foktő, Bács-Kiskun megye
Foktő, 2022. február 28. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Bács-Kiskun megyei Foktőn, az épülő Kalocsa-Paks új Duna-hídnál tartott sajtótájékoztatón 2022. február 28-án. A kétszer egysávos, 946 méter hosszúságú híd 2024 nyarára készül el. MTI/Kiss Dániel
Vágólapra másolva!
Magyarország célja, hogy 2030-ra felére csökkenjen a halálos közúti balesetek száma - mondta az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a Road Safety Global Meeting közlekedésbiztonsági konferencián, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Palkovics László hangsúlyozta: 2020-ban 460 ember halt meg közlekedési balesetben Magyarországon, ami egy kisebb település lakosságát jelenti. Ezt tarthatatlannak nevezte, és kijelentette:

Magyarország 2020-ra nagyjából elérte az európai átlagot a közlekedési balesetek számában, azonban ez az átlag még mindig nagyon magas a sérültek és a halálos áldozatok számát tekintve

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Forrás: MTI/Kiss Dániel


Palkovics László elmondta: a kormány közúti biztonsági stratégiájában kiemelt szerepe van az oktatási kampányoknak, annak tudatosításának, hogy az autó "veszélyes üzem".

- tette hozzá.
A biztonságos utak építését is fontosnak nevezte, kiemelve, hogy 2010 és 2020 között Magyarország a második volt Európában Luxemburg után az autópálya-hálózat fejlesztésében.
Felhívta a figyelmet, hogy a vezetés közbeni mobiltelefon-használat egyre nagyobb problémát jelent. A miniszter fontosnak nevezte a kerékpárosoknak és a motorosoknak szóló külön képzéseket.