Riasztás: fertőzöttséget mutattak ki kistermelői húskészítményekben

feldolgozott hús Butcher's shop closes down ECONOMY FOOD COMMERCE Handicraft SAUSAGE flesh butcher's meat consumption
Feldolgozott húsok a pulton
Vágólapra másolva!
Listeriafertőzöttséget mutatott ki a Nébih laboratóriuma egy papkeszi termelő húskészítményeiben. Az élelmiszer-biztonsági kockázat miatt a hatóság kéri, hogy azok, akik a termelőtől 2022. március 3. után vásároltak, kizárólag alapos hőkezelést követően vagy ne fogyasszák el a termékeket, élelmiszer-fertőzésre utaló tünet (láz, hányás, hasmenés, fejfájás) esetén pedig mielőbb forduljanak orvoshoz!
Vágólapra másolva!

Előállító adatai: Sári Gyula (kistermelő), 8183 Papkeszi, Petőfi u. 1.

Értékesítés helyszíne(i):
Veszprém Vásárcsarnok

8200 Veszprém, Jutasi út 2.
8183 Papkeszi, Petőfi u. 1.

Probléma jellege: Listeria monocytogenes-fertőzöttség

A Nébih laboratóriumi vizsgálatai a kistermelő által előállított húskészítményekben kimutatták a Listeria monocytogenes-fertőzést.

Emiatt a hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy a kistermelőtől 2022. március 3. után vásárolt termékeket vagy csak alapos hőkezelést követően, vagy – sütést nem igénylő élelmiszerek esetén – egyáltalán ne fogyasszák el!

Az eset kapcsán a területi hatóság a kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, továbbá a telephelyén lévő termékeket kivonta a forgalomból és ártalmatlanításra utalta – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből.

Fontos, hogy azok, akik fogyasztottak a termelő termékeiből, és valamilyen élelmiszer-fertőzésre utaló jelet, tünetet tapasztalnak (láz, hányás, hasmenés, fejfájás), azonnal forduljanak orvoshoz.

Főként a várandős nők, valamint az idős és a legyengült immunrendszerrel rendelkező emberek esetében lehetnek súlyos következményei a megbetegedésnek.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció!