Egyesülés előtt áll India két legnagyobb multiplex hálózata, a PVR Cinemas és az INOX Leisure, ezzel a lépéssel pedig egy óriási mozivállalat jöhet létre, írja a Reuters.

A koronavírus-járványból történő fokozatos kilábalás egyik jele Indiában ez a nemrég bejelentett egyesülési szándék, amely azonban még hatósági jóváhagyásra vár. A jövőbeli gigantikus cég 109 városban több mint 1.500 mozivásznat üzemeltethet, ha a terv zöld utat kap.

Indiában a világjárvány miatt a legtöbb mozi két teljes évig zárva volt, így a lakosság minden bizonnyal örömmel látogatná ennek az új hálózatnak a mozijait.

A PVR Cinemas egyik mozija IndiábanForrás: Origo

Az egyesülés mindkét vállalatnak hasznos lenne, hiszen segítene a hatékonyságuk növelésében, az új piacok elérésében és a költségek optimalizálásában is.

A szórakoztatóipar is azon ágazatok között volt, amelyeket nagyon súlyosan érintett az évekig elhúzódó világjárvány, a hatékonyság növelése pedig kritikus fontosságú az üzletág hosszú távú túlélése szempontjából" – hangsúlyozta Ajay Bijli, a PVR Ltd. elnöke egy sajtóközleményben.

A PVR Cinemas a több mint 850 mozivásznával India legnagyobb multiplexlánca, amelyet az INOX Leisure követ mintegy 650 mozivászonnal.