Szijjártó Péter: A válságok kezelésekor megfontolt, megalapozott döntésekre van szükség

Országgyűlés plenáris ülése 2022.03.10. SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. március 10. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagál Simicskó István, a KDNP frakcióvezetőjének napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évtizedben egymást követték a válságok, és ezek kezelésekor rendkívül fontos a higgadt helyzetértékelésen alapuló, megfontolt döntéshozatal - közölte hétfőn a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető a Pappas Autó Magyarország Kft. új budapesti szerelőműhelyének átadásán elmondta, hogy a 900 millió forintos beruházást a kormány 282 millió forinttal támogatta, amiért a vállalat 700 munkahely megőrzését garantálta.
Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy bár éles viták folytak a gazdasági válaszintézkedésekről a koronavírus-válság alatt, a kormány kitartott addigi politikája mellett, és meghirdette minden idők egyik legjelentősebb beruházásösztönzési programját, amelynek nyomán 2021 rekordév lehetett.
Ennek kapcsán pedig leszögezte, hogy az erről terjedő legendákkal szemben a kormány minden magyarországi települést támogat, így Budapestet is, majd hozzátette:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Beszédében a miniszter rámutatott, hogy a járműipar továbbra is a magyar gazdaság gerincoszlopa, amelynek termelési értéke tavaly 9400 milliárd forint volt, szemben a 2010-es 3600 milliárd forinttal.

A lendület ráadásul szavai szerint idén is megmaradt, januárban 11 százalékkal bővült a szektor teljesítménye.
Majd kitért arra is, hogy a Magyarország és Ausztria közötti kereskedelmi forgalom értéke 22 százalékost növekedést követően 2021-ben meghaladta a 12,5 milliárd eurót, ami rekordnak számít.

- közölte.