A milliárdos üzletember egyik legújabb tweetje ismét nagyot szólt: azt posztolta ugyanis, hogy komolyan fontolóra vette egy új közösségimédia-platform létrehozását, írja a Reuters.

Az ötletet állítólag egy Twitter-felhasználó ihlette, aki konkrétan ezzel a kérdéssel fordult Musk felé a virtuális térben: Fontolóra venné egy a szólásszabadságot előterébe helyező, nyílt forráskódú algoritmusból álló közösségi médiaplatform építését, ahol minimális lenne a megengedett propaganda mértéke?"A kérdés nem volt alaptalan, ugyanis a Tesla-vezér, aki maga is termékeny Twitter-felhasználó, az utóbbi időben kritikusan nyilatkozott a közösségimédia-platformról és annak politikájáról. Szerinte a vállalat aláássa a demokráciát azzal, hogy nem tartja be a szólásszabadság elveit. Nem reprezentatív, és módszertanilag sem túl kifinomult közvéleménykutatást is végzett, a twitterezőktől azt kérdezte, hogy szerintük ez a platform betartja-e a szólásszabadság elvét, amire a nagy többség "nem"-mel szavazott. "Ennek a közvélemény-kutatásnak fontos következményei lesznek. Kérem, szavazzatok körültekintően" – írta a posztjában.

Elon Musk, multimilliárdos újítóForrás: AFP/Brendan Smialowski

Ha Musk úgy dönt, hogy tényleg létrehozza az új platformját, akkor ezzel azon technológiai vállalatok egyre növekvő portfóliójához csatlakozna, amelyek a szólásszabadság bajnokaként pozícionálják magukat, és amelyek azt remélik, hogy olyan felhasználókat tudnak majd magukhoz vonzani, akik úgy érzik, hogy nézeteiket a Twitter, a Facebook és a YouTube is cenzúrázza és elnyomja.