Az S&P számos orosz bank minősítését visszavonta

Standard & Poor's, S&P hitelminősítő, logo
A picture shows Ratings agency Standard & Poor's logo in their Paris office prior a yearly press conference about "macro economic outlook and general trends on credit markets, focus on credit condition in France and in Europe by sector" in Standard & Poor's offices in Paris on December 8, 2011. AFP PHOTO ERIC PIERMONT / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT
Vágólapra másolva!
Az S&P Global Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet visszavonta számos orosz bank minősítését egy nappal azután, hogy csütörtökön a Moody's Investors Service visszavonta Oroszország hitelminősítési osztályzatait.
Vágólapra másolva!

Az S&P közleménye szerint az Alfa-Bank és holdingtársasága, az ABH Financial Ltd., a CB Renaissance Credit, a Centrocredit Bank, a Moscow Credit Bank (MCB) és fő részvényese, a Rossium Concern, továbbá a Gazprombank és részlegei - Gazprombank (Switzerland) és a Bank GPB International SA, valamint a Szojuz Bank, az RN-Bank, a Raiffeisenbank, az Unicredit Banka, a Russian Standard Bank és az Ural Bank for Reconstruction and Development minősítését vonta vissza.

Számos orosz bank minősítését visszavonta a hitelminősítő Forrás: AFP/Eric Piermont

A visszahívás előtt az S&P e pénzintézetek hosszú távú besorolását 'CC-re' rontotta az addigi 'CCC mínusz"-ról.

Az Európai Unió március 15-én jelentette be, hogy megtiltja hitelminősítői osztályzatok érvényben tartását oroszországi jogi személyekre, vállalatokra és egyéb entitásokra.