Számos vállalkozás számíthat a napokban adóellenőrzésre

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 14. héten. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.
Vágólapra másolva!

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai április 5. és 14. között Budapest I-V., valamint XIII. kerületében a piacokon és a kitelepüléseken - elsősorban a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek értékesítőinél - ellenőriznek.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban, májusban és júniusban a vendéglátókat ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását.

A Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai az alábbi helyszínen és időpontban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

  • április 5. (kedd) - Kecskemét.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai április 4. és 10. között

  • kedden Pécsett, az ékszerboltokban,
  • szerdán Bólyban, a Rákóczi Ferenc és a Szabadság utcai üzletekben,
  • csütörtökön pedig Pécsett, a Ferencesek és az Irgalmasok utcájának vendéglátóhelyein ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

Április 4. és 8. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei zöldség- és gyümölcsárusoknál a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését vizsgálják.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 7-én az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését a kereskedőknél és vendéglátóknál.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai április 5-én és 6-án Domaszéken, Mórahalmon és Ásotthalmon ellenőriznek.

Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 7-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 4. és 14. között a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékeket (sonka, tojás, édesség) árusítókat ellenőrzik az üzletekben, piacokon, kitelepüléseken.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 4. és 8. között az autó- és gumiszervizeket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága április 4. és 8. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • április 4. (hétfő) Balassagyarmati járás,
  • április 5. (kedd) Pásztói járás,
  • április 6. (szerda) Rétsági járás,
  • április 7. (csütörtök) Szécsényi járás,
  • április 8. (péntek) Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kertészetekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 14-15. héten a húsvéthoz kapcsolódó helyszíneken ellenőriz:

  • füstölt árut értékesítőknél,
  • tojás, édesség, szezonáliszöldség- és gyümölcsárusítóknál,
  • kitelepüléseken, piacokon, vásárokon.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 4. és 10. között a megye területén ellenőrzik az ünnephez köthető szezonális termékek árusítóit és a zöldség-gyümölcsárusító kis- és nagykereskedéseket is. A revizorok vizsgálják a szabályos foglalkoztatást, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást, illetve a vendéglátók és a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 4. és 14. között az ajándék-, hús- és édességárusokat ellenőrzik. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • április 4. - Dunaföldvár
  • április 5. - Bonyhád
  • április 6. - Tolna
  • április 7. - Dombóvár
  • április 8. - Paks
  • április 11. - Simontornya, Pincehely

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 4. és 20. között a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek üzemeltetését, valamint a jövedéki termékek szabályszerű értékesítését vizsgálják.