Toyotából helyeztek forgalomba a legtöbbet márciusban

világelső a toyota, autóipar
Vágólapra másolva!
Több mint 11 ezer járművet helyeztek forgalomba, ezzel az idei év legerősebb hónapját zárta a hazai személyautók piaca; a legtöbb forgalomba helyezett személyautó a Toyotához köthető - írja hétfői számában a Világgazdaság a Datahouse adataira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A lap szerint személyautók hazai piaca elmaradt az előző két év azonos hónapjában mért eredménytől, 2021 márciusában 10,3, míg 2020-ban 2,8 százalékkal több új személyautót helyeztek forgalomba.

A Toyota a negyedéves eladási listát is vezeti Forrás: AFP/Ted Aljibe

Mint írják, trónfosztás történt a márkák között, márciusban már nem a Suzuki helyezte forgalomba a legtöbb személyautót - az 1278 jármű a második helyhez volt elég -, az első helyen a Toyota végzett 1537 személygépjárművel, a cég ezzel a piac 13,78 százalékát fedte le.

A harmadik helyen jókora lemaradással, 869 forgalomba helyezett új személyautóval a Ford áll, amelyet a Volkswagen, majd a Kia követ 834, illetve 821 járművel. A Toyota negyedéves összevetésben is átvette a vezetést.

A legtöbb új regisztrált személyautó a C alsó-közép szegmensből került ki az első három hónapban, ebben a kategóriában 27 százalékos részesedés mellett 7760 autót helyeztek forgalomba. A második helyen a B SUV áll 5772 járművel, a harmadikon a C SUV 4995-tel, a negyediken pedig a B kisautók vannak 2448 gépjárművel.