Kiderült, mely városokban a legdrágább egy korsó sör

Cigarettát és sört adott gyermekének egy apa - Videó!
korsó sör
Vágólapra másolva!
A sörfogyasztás lehet nagyon olcsó, de meglepően drága is, attól függően, hogy valaki a világ mely városában kíván inni egy korsó sört. Egy friss felmérés ugyanis arra jutott, hogy globálisan igen jelentős eltérések mutatkoznak az árakban.
Vágólapra másolva!

A sörkedvelők nagy különbségeket fedezhetnek fel az árakban, attól függően, hogy a világ mely városában innának egy korsó sört. A Numbeo adatai alapján 2022-ben a leginkább a Közel-Keleten és Skandináviában kell a zsebükbe nyúlniuk azoknak, akik szeretnének fél liter sört fogyasztani.

Az éttermi átlagárakat vizsgálva a felmérés arra jutott, hogy a globális listavezető Dubaj, ahol egy korsó sör átlagára eléri a 12,25 dollárt (közel 4200 forint).

A második helyen Oslo áll, ahol 10,44 dollár (kb. 3500 forint) az átlagár, míg a bronzérmes New York lett 8 dolláros (kb. 2700 forint) átlagárral.

A lista egyik érdekes szereplője Berlin, ahol az éttermi átlagár egészen magas, 4,46 dollár, azonban a bolti átlagár relatíve alacsony, csupán 1 dollár körüli.

Egy éttermi korsó (kb. fél liter) sör átlagára az egyes városokban, 2022-ben Forrás: Statista

Miként a Statista ábráján látszik,

az 528 várost tömörítő globális lista legolcsóbb szereplője a vietnámi Hanoi, ahol egy átlagos korsó sör csupán 0,66 dollárba (kb. 222 forint) kerül.

A második legolcsóbb település az etiópiai Addisz-Abeba lett (0,75 dollár), a harmadik legolcsóbb pedig az oroszországi Rosztov-na-Donu 0,82 dollárral.

A régiónkban Bécs a 245. lett (4,42 dollár), Prága a 407. (2,04 dollár), míg Budapest a 431. helyen állt, 1,93 dollárral (kb. 650 forint). Összevetésképpen, Budapesten szinte pontosan annyi egy korsó sör átlagára, mint Rio de Janeiróban vagy Tajpejben.