Hamarosan a boltokba kerül a világ első alkoholos szőlője

szőlő
Vágólapra másolva!
Az Agrotrend számolt be róla, hogy a Slosh Education Institute tudósai génmódosító technológiával hoztak létre alkoholos szőlőt.
Vágólapra másolva!

A Grape nevű szakfolyóiratban publikált tanulmányuk szerint a megbolondított variáns teljes érettségi fokán 7-10 százalékos szesztartalommal büszkélkedhet.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Antonio Inebriado, a projekt vezetője a FoodBevnek úgy nyilatkozott, hogy

a szőlő turmixok vagy sós ételek összetevőjeként, vagy akár magában, önálló nassolnivaló gyanánt fogyasztva is élvezhető.

A génmódosítás technológiájára a társadalom meghatározott csoportjai továbbra is erős bizalmatlansággal tekintenek, és valószínűleg a támogatók között is akadnak olyanok, akik nem feltétlenül a szeszes gyümölcsöt tartják a módszer legígéretesebb alkalmazási területének.

Az új szőlőfajta esetén nem kell hosszú hónapokat várni, míg az borrá érlelődne, hiszen az alkoholmámort az elfogyasztott szőlőszemek azonnal garantálják Forrás: Pixabay

Akárhogy is van, a pszichoaktív szőlő állítólag már 2023-ban felbukkanhat a kiskereskedelemben, és így a fogyasztók hamarosan már saját közvetlen tapasztalataik alapján is véleményt formálhatnak a kérdésben.