Rangos nemzetközi elismerésben részesültek a Magyar Bankholding elemzői

Magyar Bankholding Zrt.
A pénzintézet logója
Vágólapra másolva!
A Magyar Bankholding elemzői nyerték el a Consensus Economics 2021 Forecast Accuracy Award for Hungary díját. A nívós elismerést, amelyet idén már negyedik alkalommal kapott meg a bankcsoport elemzői csapata, gazdasági előrejelzések pontosságáért osztja ki minden évben a nemzetközi szervezet - olvasható a társaság közleményében.
Vágólapra másolva!

A Consensus Economics, a világ vezető nemzetközi, gazdasági felmérésekkel foglalkozó cégének Forecast Accuracy Award for Hungary díját a Magyar Bankholding elemzői nyerték. A díjat gazdasági előrejelzéseik pontosságáért kapta Suppan Gergely vezető elemző és csapata. A huszonnégy hónapon át tartó versenyben az elemzői csapatok minden hónapban előrejelzéseket készítettek a reál GDP, illetve az infláció alakulásával kapcsolatban.

Az idei elismerés nem az első a szakértők számára, hiszen korábban 2015-ben, 2018-ben és 2019-ben is a Takarékbank elemzői nyerték meg a makrogazdasági felmérésekkel foglalkozó cég versenyét.

Suppan Gergely, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarékbank vezető elemzője Forrás: YouTube/GazdaságTV

„Büszkék vagyunk arra, hogy nemzetközi szinten is elismert elemzői munka zajlik a Magyar Bankholdingban, a mindennapi banki működés mellett. Ennek a szellemi és szakmai háttérnek a fontosságát nem lehet túlbecsülni, amikor azon dolgozunk, hogy a piac meghatározó szereplői lehessünk. A legpontosabb elemzői előrejelzések révén a Magyar Bankholding naprakész és megalapozott szakmai támogatást biztosít ügyfelei részére üzleti tervezési, befektetési és beruházási döntésekben" – mondta Martzy Antal, a Magyar Bankholding, egyben az MKB Bank pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.