A Michelin már nem csak Budapesten, hanem vidéken is díjazza a legjobb éttermeket

Déryné Bisztró
A Michelin Guide szerint is érdemes ide betérni
Vágólapra másolva!
A Michelin bejelentette, hogy az idei évtől nem csak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket. Az országos Michelin Kalauz megjelenése az év második felére várható, és összegyűjti, illetve különböző kategóriák szerint díjazza a legjobb hazai vendéglátóhelyeket - olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleményében.
Vágólapra másolva!

A magyar vendéglátás dinamikus fejlődése, a sikeres hazai és külföldi szereplések, a minőségi magyar alapanyagok mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vidéki Magyarország is felkerült a gasztronómia világtérképére, ma már országszerte kiemelkedő kínálattal találkozhatunk. Ennek is köszönhető, hogy a Michelin mostantól nem csak budapesti, hanem vidéki éttermeket is értékel.

– mondta a bejelentés kapcsán Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Illusztráció Forrás: Déryné Bisztró

Magyarország jelenleg 20 Michelin kitüntetéssel (csillaggal vagy tányérral) rendelkezik, ami új vidéki felfedezettel vagy felfedezettekkel tovább bővülhet. A National selection of Hungary kiváló országimázs-építő lehetőség is, melynek köszönhetően még több gasztroturista érkezhet majd Magyarországra.