43 ezer tonna öntvény készült tavaly Magyarország legnagyobb vasöntödéjében

Vágólapra másolva!
Több mint 43 ezer tonna nehézgépjármű-alkatrész előállításával működésének legsikeresebb évét zárta tavaly a győri Busch-Hungária. Magyarország legnagyobb vasöntödéje húsz százalékkal emelte termelési volumenét 2021-ben, jelentős műszaki beruházásai révén ma már óránként több mint 20 tonna hulladékvas beolvasztására és újrafelhasználására képes. A 360 dolgozót foglalkoztató vállalat pénzügyi értelemben is erős évet tudhat maga mögött, árbevétele tavaly csaknem 66,5 millió euró (25,2 milliárd forint) volt.
Vágólapra másolva!

Az európai vasöntészeti piacon is kiemelkedő eredményt a Busch-Hungária intenzív technológiai fejlesztésekkel alapozta meg.

– fejtette ki Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária ügyvezető igazgatója.

A győri vállalat több mint 43 ezer tonna magas minőségű öntvényt állított elő tavaly, ami öt év távlatában 51 százalékos növekedést jelent. A Busch-Hungária a piaci igények változásait rugalmasan kezelte, így üzletileg is jelentős sikert ért el, árbevétele 2021-ben közel 66,5 millió euró volt, ami 53 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A győri öntöde fejlesztése ezzel korántsem ért véget,

a cég a következő években is folytatja kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházásait, illetve a munkakörülmények javítása és a fenntarthatóbb működés érdekében folyamatosan korszerűsíti üzemi területét és irodaépületeit.

A Busch-Hungária üzeme munkában Forrás: Busch-Hungária

Mérföldkőhöz értünk a szempontból is, hogy vállalatunk 15 éve csatlakozott a németországi BPW Csoporthoz, és ezzel nagy lépést tettünk a mai sikereinkhez vezető úton – tette hozzá Hegymegi Dávid. A Busch-Hungária megerősítette a járműipar élvonalához fűződő kapcsolatait, és az öntészet győri hagyományainak megőrzése mellett számos innovációval európai szinten is kivívta a szakma elismerését.

- emelte ki Hegymegi Dávid a vállalat közleményében.

A Busch-Hungária üzeme munkában Forrás: Busch-Hungária

A cég Győri központjában 83 ezer négyzetméteren, 360 munkatárs közreműködésével állít elő magas hozzáadott értékű gömbgrafitos öntvényeket a haszongépjármű-gyártás világszerte elismert szereplői számára. Aktuális termékportfólióját kerékagyak, futóműalkatrészek, féknyergek, differenciálházak és kormányműházak alkotják.