Az Amazon dolgozói szenvedték el az összes raktári sérülés majdnem felét

Amazon warehouse england
Workers prepare customer orders for dispatch as they work around goods stored inside an Amazon.co.uk fulfillment centre in Peterborough, central England, on November 15, 2017. Shops could be seeing the effect of consumers postponing purchases until "Black Friday" on November 24, 2017, a day of sales in the United States that has become increasingly popular in Britain. / AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFE
Vágólapra másolva!
A Strategic Organizing Center (vagy SOC) érdekvédelmi csoport jelentése szerint 2021-ben az Amazon dolgozói az amerikai raktármunkások egyharmadát tették csak ki, mégis a teljes iparágban bekövetkezett sérülések 49 százalékát ők szenvedték el. Elemzések szerint a vállalat dolgozói kétszer akkora valószínűséggel sérülnek meg súlyosan, mint más cégek munkásai.
Vágólapra másolva!

Az Amazon alkalmazottai szerint nem maga a munka az, ami különösen veszélyes, hanem a vállalat automatizált rendszerei által megkövetelt kimerítő tempó – írja a The Verge. Több forrás szerint az imént említett cég 2020-ban kíméletesebben dolgoztatta a raktármunkásait, tekintettel az új típusú koronavírus terjedésére, így a sérülések aránya jelentősen alacsonyabb volt. Azonban amikor az Amazon visszatért a megszokott tempójához a sérülések száma 20 százalékkal megemelkedett, bár még így is alacsonyabb volt ez az aránya, mint 2019-ben.

A képen az Amazon logója látható Forrás: shutterstock.com

Mindemellett a The Verge cikke szerint a vállalat dolgozóinak tovább tarthat felépülni a sérülésekből, mint más cégek alkalmazottainak: átlagosan 62 napot vesz igényben az Amazonnál, míg máshol 44 napot.

Ez abból is adódhat, hogy a dolgozók nagyobb eséllyel sérülnek meg az automatizált raktárakban. A CNBC rámutat arra, hogy az Amazonnak az egész rendszerét át kellene alakítania ahhoz, hogy elérje azon célját, hogy a legbiztonságosabb munkahely legyen.

Cikkünk kiemelt képén a munkavégzés körülményeinek illusztrálására egy Amazon raktár Angliában.