Az iPhone egyik legfontosabb gyártójának számító Pegatron technológiai vállalat ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét két kínai gyárában, a koronavírus-járvány miatti lezárások miatt.

Az iPhone egyik legfontosabb gyártójának számító Pegatron technológiai vállalat ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét két kínai – a sanghaji és a kunshani – gyárában. A Pegatron a sanghaji bezárások miatt állította le a gyártást, annak ellenére, hogy Kína legnagyobb ipari városa bejelentette, lazítanak az ultraszigorú járványügyi korlátozásokon, ami azt jelentette, hogy a 25 millió lakos közül néhányan hetek óta elhagyhatták otthonukat – írja a Világgazdaság a BBC alapján.

A várost március végén zárták le, miután megugrottak a fertőzésszámok a feldolgozóipari és pénzügyi központnak számító metropoliszban. A Pegatron közölte, hogy együttműködik a hatóságokkal annak érdekében, hogy mihamarabb újraindíthassa a gyártást.

Két fontos kínai üzemben is leállt az iPhone gyártásaForrás: Alexander Shcherbak/TASS/Alexander Shcherbak

A japán Nikkei című lap információi szerint az Apple MacBook-okat gyártó Quanta, valamint az iPad-eket készítő Compal Electronics is leállította tevékenységét a kínai városokban.

Becslések szerint áprilisban mintegy hárommillió iPhone, kétmillió iPad, valamint egymillió MacBook legyártását érinti a leállás, és ez a szám a későbbiekben tovább nőhet.

Az iPhonok összeszerelését végző Foxconn is leállította tevékenységét Sencsenben található gyárában.