Tovább bonyolódik Elon Musk és a Twitter története. Miután a világ leggazdagabb embere közel 10 százalékos részesedést vásárolt magának a közösségi média platformban, most közölte, szándékában áll az egész cég megvétele.

Elon Musk megemelte a tétet a Twitterrel kapcsolatban, ugyanis most bejelentette, részvényenként 54,20 dollárért, vagyis hozzávetőleg 43 milliárd dollárért, az egész céget megvásárolná. Mindössze egy héttel azt követően, hogy kiderült, a világ leggazdagabb embere 9,2 százalékos részesedést szerzett a közösségi média vállalatban – írja a CNBC.

A milliárdos eddig is nagyon aktív volt a Twitteren, és rendszeresen kritizálta a vállalat működését. A befektetése után az is felmerült, hogy beül a cég igazgatótanácsába, azonban ez később mégsem történt meg. Musk a vásárlási szándékát levélben jelezte a vállalat igazgatótanácsa, illetve a tőzsdefelügyelet felé is.

A Tesla vezére hangsúlyozta, a részvényenkénti 54,20 dolláros, készpénzes ajánlat 54 százalékos prémiumot jelent az eredeti befektetése napja előtti árfolyamhoz képest, és 38 százalékos prémiumot a befektetés nyilvános bejelentését megelőző nap árfolyamához képest. Tavaly októberben azonban a papír még 60 dollár fölött állt.

Az eddig nyilvánosságra került információkból nem derül ki, hogy Musk pontosan miből fizetné ki az összeget, illetve hogy vannak-e esetleg befektetési partnerei.

Musk azonban döntéskényszerbe hozta az igazgatótanácsot, miután hangsúlyozta, ez a legjobb és végső ajánlata, és ha nem fogadják el, akkor újra kell gondolnia a pozícióját befektetőként.

A hírre a Twitter részvénye emelkedett a nyitás előtti kereskedésben, miután szerdán 45,85 dolláron zárt a papír.

A Twitter igazgatótanácsa közben közleményben jelezte, alaposan áttekintik Musk ajánlatát, és megfontolják, mi a legjobb út a vállalat és a cég részvényesei számára.