Elon Musk nem titkolózik tovább, bejelentette, hogy megvenné a Twittert

Twitter, logó
(FILES) In this file photo taken on September 4, 2019 shows the logo of the US social networking website Twitter, displayed on a smart-phone screen, in Lille, northern France. - Several features on Twitter were down on October 2, 2019, the platform said, with users from Japan to the USA reporting they were unable to log in, use the mobile app or see direct messages."We've been experiencing outages across Twitter and TweetDeck," the social media giant said in a statement, without giving a reason for the disruption. "You might have had trouble Tweeting, getting notifications, or viewing DMs. We're currently working on a fix, and should be back to normal soon." (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
Tovább bonyolódik Elon Musk és a Twitter története. Miután a világ leggazdagabb embere közel 10 százalékos részesedést vásárolt magának a közösségi média platformban, most közölte, szándékában áll az egész cég megvétele.
Vágólapra másolva!

Elon Musk megemelte a tétet a Twitterrel kapcsolatban, ugyanis most bejelentette,

részvényenként 54,20 dollárért, vagyis hozzávetőleg 43 milliárd dollárért, az egész céget megvásárolná.

Mindössze egy héttel azt követően, hogy kiderült, a világ leggazdagabb embere 9,2 százalékos részesedést szerzett a közösségi média vállalatban – írja a CNBC.

A milliárdos eddig is nagyon aktív volt a Twitteren, és rendszeresen kritizálta a vállalat működését. A befektetése után az is felmerült, hogy beül a cég igazgatótanácsába, azonban ez később mégsem történt meg. Musk a vásárlási szándékát levélben jelezte a vállalat igazgatótanácsa, illetve a tőzsdefelügyelet felé is.

A Tesla vezére hangsúlyozta, a részvényenkénti 54,20 dolláros, készpénzes ajánlat 54 százalékos prémiumot jelent az eredeti befektetése napja előtti árfolyamhoz képest, és 38 százalékos prémiumot a befektetés nyilvános bejelentését megelőző nap árfolyamához képest. Tavaly októberben azonban a papír még 60 dollár fölött állt.

Az eddig nyilvánosságra került információkból nem derül ki, hogy Musk pontosan miből fizetné ki az összeget, illetve hogy vannak-e esetleg befektetési partnerei.

Musk azonban döntéskényszerbe hozta az igazgatótanácsot,

miután hangsúlyozta, ez a legjobb és végső ajánlata, és ha nem fogadják el, akkor újra kell gondolnia a pozícióját befektetőként.

A hírre a Twitter részvénye emelkedett a nyitás előtti kereskedésben, miután szerdán 45,85 dolláron zárt a papír.

A Twitter igazgatótanácsa közben közleményben jelezte, alaposan áttekintik Musk ajánlatát, és megfontolják, mi a legjobb út a vállalat és a cég részvényesei számára.