Ezek minden idők legdrágább eljegyzési gyűrűi

Legdrágább eljegyzési gyűrűk, Elizabeth Taylor
British-born actress Elizabeth Taylor shows off the 33.19 carat diamond ring given to her by husband Richard Burton. (Photo by Express Newspapers/Hulton Archive/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az eljegyzési gyűrű szimbolizálja a házasság és az örökké tartó szerelem ígéretét. Ez lehet a magyarázat arra, miért annyira fontos annak kinézete, minősége, alapanyaga és az értéke. Sokan úgy vélik, hogy a gyűrű mutatja meg, mennyire becsüli kiválasztottját a férfi. Így már az is érthető, hogy a tehetősebbek, a hírességek miért is költenek egy kisebb - vagy épp nagyobb - vagyont erre az ékszerre. Cikkünkben megmutatjuk, melyek a legdrágább eljegyzési gyűrűk, amelyeket a szerencsés hölgyek kaptak.
Vágólapra másolva!

Brad Pitt vonzalma a világhírű színésznő, Angelina Jolie iránt 2004-ben kezdődött, miután ők ketten kapták a főszerepet a Mr. és Mrs. Smith című akciófilmben. A forgatás során egymásba szerettek, és ettől kezdve ők lettek Hollywood következő álompárja, akikért milliók rajongtak világszerte. 2012-ben, 7 év együttlét után Pitt sort kerített a lánykérésre egy 16 karátos, 250.000 dolláros smaragdcsiszolású gyémántgyűrűvel, amelyet Robert Procop-pal közösen tervezett. Ezzel pedig teljesen lenyűgözte Jolie-t. A páros 2 évvel később házasodott össze, 2016-ban viszont bejelentették válásukat. A hatalmas vagyonról azóta is tart köztük a vita.

Angelina Jolie eljegyzési gyűrűje (2014. március 2.) Forrás: Getty Images/Jason Merritt

A Muse rockegyüttes sztárja Mathew Bellamy 2011 áprilisában kérte meg Kate Hudson kezét egy 9 karátos, 250.000 dollárt érő smaragdgyűrűvel. Miután sorozatos megoldatlan problémák adódtak kapcsolatukban, 2014-ben szakítottak, így a gyűrű lekerült a színésznő ujjáról.

Kate Hudson eljegyzési gyűrűje Forrás: Getty Images/FilmMagic/Jon Kopaloff

Vilmos, Cambridge-i herceg egy igazán romantikus gesztussal lepte meg barátnőjét, Kate Middletont: édesanyja, a néhai Diana hercegné 12 karátos zafír eljegyzési gyűrűjével kérte meg a kezét 2010-ben egy kenyai utazáson. A gyűrű, amelyet 18 karátos fehér aranyba foglaltak, 14 kisebb gyémánttal díszített, és legalább 500.000 dollárt ér. A pár 2011 áprilisában házasodott össze.

Kate Middleton eljegyzési gyűrűje Forrás: Getty Images/WireImage/James Whatling/Samir Hussein

Elmúltak már azok az idők, amikor George Clooney még Hollywood egyik legkapósabb agglegénye volt. A sármos színész ugyanis végre megtalálta a szerelmet a Londonban élő emberi jogi ügyvédnő, Amal Alamuddin személyében. A körülbelül 7 hónapig tartó randizás után híre ment, hogy Clooney rászánta magát a nagy kérdésre, és megkérte a hölgy kezét, méghozzá egy részben általa tervezett, 750.000 dollárt érő, 7 karátos smaragdmetszetű platinagyűrűvel. A szerelmespár 2014 szeptemberében egy fényűző esküvőn házasodott össze az olaszországi Velencében.

Amal Clooney eljegyzési gyűrűje Forrás: Getty Images/FilmMagic/2016 Jon Kopaloff/Jon Kopaloff

A profi kosárlabdázó, Los Angeles Lakers sztársportoló, Lamar Odom még csak hat hete járt Khloe Kardashian-nal, amikor már úgy érezte, hogy a kapcsolatuk megérett a házasságra. A nagy kérdést 2009 késő nyarán egy 12,5 karátos, 850.000 dollárt érő, sugárcsiszolású káprázatos gyűrűvel tette fel szerelmének, és pár héttel később össze is házasodtak. Kapcsolatuk azonban pár évvel később megromlott, és 2015-ben hivatalosan is elváltak útjaik. Kardashian azonban megtartotta a gyűrűt.

Khloe Kardashian eljegyzési gyűrűje Forrás: Getty Images/FilmMagic/Steven Lawton

Az NHL hokisztár, Mike Comrie 2010 februárjában, három év randizgatás után Hawaii-on kérte meg a híres színész- és énekesnő, Hilary Duff kezét, méghozzá egy 14 karátos, 1 millió dollárt érő gyémántgyűrűvel, és még ugyanebben az évben sor került az esküvőre is. A házasságuk azonban nem bizonyult tartósnak, ugyanis 2016 januárjában aláírták a válási papírokat.

Hilary Duff eljegyzési gyűrűje Forrás: Getty Images/Astrid Stawiarz

Michael Douglas sem fukarkodott, amikor megkérte a nála jóval fiatalabb Catherine Zeta-Jones kezét: a híres színésznő egy 2,5 millió dollárt érő, 10 karátos, áttetsző gyémántgyűrűt kapott, amit 28 darab kisebb briliáns egészít ki. A gyűrű az 1920-as évek stílusát idézi.

Catherine Zeta-Jones eljegyzési gyűrűje Forrás: Getty Images/FilmMagic/2018 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

A milliárdos iparmágnás, későbbi amerikai elnök, Donald Trump egy elképesztő, 1 millió dollárt érő, 12 karátos, smaragdcsiszolású Graff-gyémántgyűrűt ajándékozott Melania Knaussnak, amikor 2004-ben megkérte a kezét.

Melania Trump gyűrűje Forrás: Getty Images/FilmMagic/Jon Kopaloff

Cikkünk folytatódik, kérjük lapozzon!