Justin Theroux színész egy 10 karátos, rózsaszínű 1 millió dollárt érő gyémántgyűrűvel kérte meg Jennifer Aniston kezét 2012-ben. Három évvel később házasodtak össze, újabb három évvel később pedig elváltak.

Jennifer Aniston kezén az eljegyzési gyűrűForrás: Getty Images/2015 David Livingston/David Livingston

Amikor Ben Affleck először melegedett össze Jennifer Lopezzel, egy 1,2 millió dollárt érő 6 karátos rózsaszín gyémántgyűrűvel kérte meg a kezét. Akkor a kapcsolatuk nem érte meg az esküvőt. Majdnem két évtizeddel később ismét egymásra találtak, a híres színész ezúttal egy csodálatos zöld gyémántgyűrűt húzott az énekesnő ujjára, ami ritkasága miatt akár 10 millió dollárt is érhet.

A színész-énekesnőt azonban korábban más is eljegyezte. Marc Anthony-tól régebben egy 8,5 karátos, 4 millió dollárt érő Neil Lane Blue gyémántgyűrűt kapott. Az eljegyzés után a pár össze is házasodott, évekkel később azonban elváltak.

Jennifer Lopez eljegyzési gyűrűje, amit Marc Anthony-tól kapottForrás: Getty Images/WireImage/Gregg Deguire

Az énekesnő Ciará rapper párja, Future, a születésnapján kérte meg a kezét, méghozzá egy Avianne&Co által tervezett, 15 karátos, 1,5 millió dollárt érő luxusgyűrűvel. A jegyben járás rövidre sikerült, mivel a hírek szerint Future megcsalta őt, és véget vetett a románcuknak.

Ciara énekesnő eljegyzési gyűrűjeForrás: Getty Images/2013 David Livingston/David Livingston

Katie Holmes a 1,5 millió dollárt érő, 5 karátos, Edward-csiszolású, ovális formájú gyémántgyűrűt Tom Cruise-tól kapta. A lánykérésre a párizsi Eiffel-toronynál került sor. Bár a házasság körülbelül 6 évvel később zátonyre futott, a gyűrű továbbra is szerelmük emlékét őrzi.

Katie Holmes eljegyzési gyűrűje (2005)Forrás: Getty Images/Pascal Le Segretain

Az NBA kosárlabdasztár, Kris Humphries 2011-ben kérte meg Kim Kardashian kezét egy 20,5 karátos, 2 millió dollárt érő gyűrűvel. A házasság csak 72 napig tartott, és ahogy Kardashian utóbb bevallotta: csak a rivaldafénynek szólt. Kris Humphries később eladásra kínálta a gyűrűt.

A híresség később Kanye Westtől is kapott egy 15 karátos Lorraine Schartz gyűrűt, amely körülbelül 8 millió dollárt ér. A zenész a lánykéréssel is igyekezett nagyot ütni: az AT&T Fieldet és egy 50 fős zenekart bérelt az alkalomra.

Kim Kardashian eljegyzési gyűrűje, amit Kris Humphries-tól kapottForrás: Getty Images/WireImage/Jb Lacroix

Blake Lively egy 7 karátos rózsaszínű, ovális csiszolású, 2.5 millió dollárt érő gyémántgyűrűt kapott Ryan Reynolds-tól az eljegyzésük alkalmából. A pár azóta is együtt van.

Blake Lively eljegyzési gyűrűjeForrás: Getty Images/FilmMagic/Jon Kopaloff

Mariah Carey popdíva egy 2,5 millió dolláros, 17 karátos rózsaszín gyémántgyűrűt kapott párjától, Nick Cannontól. 2008-ban a Bahamákon házasodtak össze, 2016-ban azonban ők is elváltak.

Mariah Carey eljegyzési gyűrűjeForrás: Getty Images/WireImage/2009 George Pimentel/George Pimentel

A görög hajómágnás, Arisztotelész Onasszisz 1968 októberében kérte meg a tragikus körülmények között elhunyt John F. Kennedy özvegyének, Jacqueline-nak a kezét a különleges, 40,42 karátos, mintegy 2,6 millió dollár értékű Lesotho gyémánt eljegyzési gyűrűvel. A korábbi First Lady mindössze kétszer viselte a gyűrűt, mivel a kincs ideje nagy részét egy banki páncélterembe zárva töltötte. A gyűrűt 1996-ban 2,59 millió dollárért árverezték el.

Enrique Iglesias minden bizonnyal úgy gondolta, hogy párja csakis a legjobbat érdemli mindenből. Így nem is meglepő, hogy egy 2,5 millió dollárt érő, 11 karátos, természetes rózsaszínű, lenyűgöző körte alakú gyémánt eljegyzési gyűrű mellett döntött, amikor megkérte a korábbi teniszcsillag, Anna Kournikova kezét. A pár azóta is boldog házasságban él.

Anna Kournikova eljegyzési gyűrűjeForrás: Getty Images/WireImage/Jason Squires

Michael Todd egy 2,5 millió dollárt érő, 30 karátos gyémántgyűrűvel pecsételte meg szerelmét Elizabeth Taylorral 1957-ben. A színésznő eljegyzési gyűrűje minden ízében előkelőséget áraszt, és azóta is a leglenyűgözőbbek közé tartozik. A házasság egy évvel később a férfi halála miatt ért véget. Richard Burton is kitett magáért, ő egy 8,8 millió dollárt érő, 33-karátos Assher-csiszolású Krupp gyémántgyűrűvel kérte meg Liz Taylor kezét 1964-ben. A pár hosszas huzavona után 1976-ban vált el.

Elizabeth Taylor eljegyzési gyűrűje Richard Burton-tólForrás: Getty Images/Express Newspapers

Kobe Bryant NBA kosárlabdasztár 2003 júliusában vásárolta a 8 karátos 4 millió dollárt érő gyémántgyűrűt későbbi feleségének, Vanessanak 3 nappal azután, hogy az ügyészek bejelentették, vádat emeltek ellene egy 19 éves alkalmazott megerőszakolása miatt.

Vanessa Bryant eljegyzési gyűrűjeForrás: Getty Images/Frank Micelotta

II. Rainier monacói herceg egy 4,6 millió dollárt érő 10,47-karátos gyémántgyűrűvel kérte meg Grace Kelly kezét. Ő a második színésznő, akiből hercegné lett, házassága után a Grácia hercegné nevet vette fel.

Grace Kelly eljegyzési gyűrűjeForrás: Collection ChristopheL via AFP/Metro-Goldwyn-Meyer

Paris Latsis 2005-ben egy 4,7 millió dollárt érő 24 karátos fehéraranyból készült, ragyogó gyűrűvel jegyezte el Paris Hilton-t. Néhány hónappal később Paris Hilton jótékonysági céllal elárverezte a gyűrűt, miután még az esküvőre sem került sor.

Paris Hilton eljegyzési gyűrűje (2017)Forrás: Getty Images/WireImage/2017 JB Lacroix/Jb Lacroix

Beyonce Knowles egy 5 millió dollárt érő, 18 karátos gyémántgyűrűt kapott szerelmétől Jay-Z-től 2007-ben. A páros azóta is boldog párkapcsolatban él egymással.

Beyonce Knowles eljegyzési gyűrűje (2009)Forrás: Getty Images/Jason Merritt

Forrás: justrichest.com; gyemantgyuru.hu, the richest.com