A Tetra Pak és a RAUCH hosszú évek óta dolgozik szoros együttműködésben azért, hogy lépést tartson a fogyasztói igények dinamikus változásával. Egy olyan világban, ahol az emberek napról napra környezettudatosabbá válnak, a két vállalat hű maradt elveihez, így az egészség és a fenntarthatóság továbbra is az első helyen szerepel céljaik között. Az együttműködésnek köszönhetően megalkották a Happy Day gyümölcslevek új csomagolását, ezzel jelentős lépést téve a klímasemlegesség felé. Bár az új csomagolás úgy néz ki, mint a régi, de a vásárlók az 1 literes termék esetében már egy 83 százalékban megújuló alapanyagokból készült csomagolásból tölthetik ki italukat - írják közleményükben.

A növényi alapú műanyagok használatával az egyliteres italok csomagolásában 64-ről 83 százalékra növelték a megújuló alapanyagok arányát. A Tetra Pak csomagolások túlnyomórészt papírból, tehát megújuló energiaforrásból készülnek. A papírhoz felhasznált fák pedig növekedésük során csökkentik a légkör szén-dioxid-szintjét. A Tetra Pak® csomagolásaiban cukornád alapú műanyagot használ a zárókupakokban, valamint a csomagolás védőrétegében, amely teljesen nyomon követhető, és a Bonsucro-tanúsítás garantálja, hogy a felhasznált cukornád fenntartható cukornádtermelésből származik. A Brazíliából származó cukornád növekedése során elnyeli a szén-dioxidot - ez pedig hozzájárul a klímavédelemhez. Az új egyliteres csomagolás több mint 83 százalékban megújuló alapanyagokból készül, ezzel is csökkentve a csomagolás éghajlatváltozásra gyakorolt hatását.

IllusztrációForrás: ---

A magyar piacon nemrég bevezetésre került két új Happy Day íz az Immun plusz és az Immun vital íz már kizárólag az új, növényi alapú csomagolásban kapható. A többi ízvariáció esetében is megjelentek már a polcokon az új csomagolások. A csomagoláson található FSC logó (FSC: a fenntartható és felelős erdőgazdálkodásért) garantálja, hogy a csomagolás készítésekor felhasznált faanyag rostjai kizárólag FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből és más ellenőrzött forrásból származnak. Az FSC minősítési rendszer a faipari termékek vásárlóinak segítségével küzd egy felelősebb és fenntarthatóbb globális erdőgazdálkodásért.