Vágólapra másolva!
A Tesla újabb rekord negyedévet produkált az idei első három hónapban, amivel a bevétel és a profit terén is meghaladta az elemzői várakozásokat. Az első negyedéves eredmény jó hír Elon Musk cége számára, ugyanis a vállalat a beszállítói láncok fennakadásai ellenére is kimagaslóan jól teljesített.
Vágólapra másolva!

Ismét rekord negyedévet zárt a Tesla az idei első három hónapban, ahogy a vállalat 18,8 milliárd dolláros bevételt ért el, 81 százalékkal haladva meg az előző év azonos időszakában produkált eredményt. Az elemzők előzetesen csupán 17,8 milliárdos bevételre számítottak – írja a The Guardian.

Ezzel párhuzamosan Elon Musk cége 3,22 dolláros egy részvényre eső profitot ért el, ami ugyancsak meghaladta a 2,26 dolláros elemzői várakozást.

A befektetők kedvezően reagáltak a gyorsjelentésre, és a Tesla részvényárfolyama 6 százalékot emelkedett az amerikai tőzsdezárás utáni kereskedés során.

Musk ráadásul kifejezetten optimistán nyilatkozott az eredmények kapcsán, hangsúlyozva, hogy soha nem volt még olyan optimista a cég jövőjével kapcsolatban, mint most. Annak ellenére is, hogy a menedzsment hangsúlyozta, komoly kihívásokat jelentenek egyes nyersanyagok drágulásai.

Ismét rekord negyedévet zárt a Tesla Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A társaság közleménye kiemelte, a gyáraik már több negyedév óta a potenciális kapacitások alatt üzemelnek, elsősorban a beszállítói láncok fennakadásai miatt. A Teslánál úgy számolnak, hogy ez az állapot valószínűleg fennmarad a 2022-es év további részében is.

Musk a szerdai közleményben jelezte, arra számít, hogy a Tesla termelése javulni fog a következő negyedévben, és a társaság képes lesz idén 1,5 millió darab autót gyártani.

A világ leggazdagabb embere emellett továbbra is optimista a teljesen önvezető autókkal kapcsolatban. Musk úgy látja, idén megvalósítható ez a cél – jóllehet ez egy régi ígéret, melyet a Tesla eddig nem tudott teljesíteni.