A gyermekjátékok és TSMT-eszközök bérlése segítséget jelenthet a szülőknek

gyerek
szülő
játékok
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A Fiatal Családosok Klubja 2022. év elejétől egy olyan szolgáltatást támogat és fejleszt tovább, ami hiánypótló ma Magyarországon. Gondos, hónapokig tartó tervezést követően a Ficsak közösen újította meg és dolgozik együtt - az amúgy már közel 10 éves - Játékbérlés webáruházzal, amely ezentúl Ficsak Játékbérlés webáruházként található meg.
Vágólapra másolva!

A játékbérlés webáruház újszülött kortól négyéves korig kínál bérlésre minőségi babahintákat, játékokat különös hangsúlyt fektetve a babák és gyerekek életkorának megfelelő készség- és mozgásfejlesztésére. A kínálat tavasz óta TSMT tornához szükséges bérelhető eszközökkel is bővült.

A játékbérlés szolgáltatás egyrészt abban nagy segítség a szülőknek, hogy lehetőségük nyílik folyamatosan cserélgetni gyermekük otthoni játékkészletét, anélkül, hogy gyakran vásárolnának.

A kisbabák érkezésekor sok szülő megtapasztalja, hogy gyermekük nagyon hamar, akár 1-2 hónap alatt is megunja az otthoni játékait és keresi inkább az újdonságokat, ennek eredményeképpen a családok otthona úgy néz ki általában, mint egy játékraktár.

Másrészt a bérlés igénybevételével a családok kipróbálhatnak úgy drágább egyközöket, például babahintákat, jumperookat vagy játékokat, hogy nem kell elsőre nagyobb összeget költeniük rájuk.

Bizonyos gyerek-kiegészítők, akár egy márkás elektromos babahinta, akár soktízezer forintba is kerülhet. Akkora már a kínálat a gyerekeknek való termékekből, hogy a szülők gyakran érezhetik magukat teljesen elbizonytalanodva, hogy valóban beruházzanak-e egy drága babás holmira, illetve az vajon meddig lesz hasznos - derül ki a Fiatal Családosok Klubja sajtóközleményéből.

Az immár 10 éves játékbérlés webáruház igazi hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi piacon és a kisgyerekes szülők életében Forrás: Fiatal Családosok Klubja

Ingyenes, online edukatív előadások

Áprilisban több alkalmas ingyenes, TSMT-vel kapcsolatos online előadást is szervez a Ficsak Játékbérlés. A TSMT – a tervezett szenzomotoros tréning- egy olyan speciális mozgásterápia, mely a nagy- és finommozgások fejlesztésével érleli az idegrendszert.

Az előadássorozat első része nagy sikerrel már lezajlott a hónap elején, míg a következőre április 21-én délután került sor.

Az előadásokat Szabó Andrea elismert pszichopedagógus, TSMT terapeuta tartja, aki részletesen bemutatja, hogy milyen jelekre kell a szülőknek figyelniük gyermekük viselkedésében és mozgásában, mikor kell szakemberhez fordulniuk, illetve melyek a legszükségesebb TSMT eszközök. Az előadássorozat ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi oldalon tudnak az érdeklődők.

A szakemberek szerint egyre több gyermek esetében válik szükségessé a terápia. Ebből fakadóan a korai felismerésnek és a szülők informálásának nagyon fontos szerepe van, hiszen minél hamarabb kerülnek szakemberhez a gyerekek, annál hamarabb kezdhető meg a fejlesztésük. A TSMT segítségével a megkésett mozgás- és beszédfejlődés, valamint a koncentrációs és viselkedésbeli zavarok esetében is látványos fejlődés érhető el.

A bérelhető TSMT eszközök nagyban segítik a szülőket a terápiában, hiszen az otthoni feladatsorok elvégzéséhez, melyek általában néhány hónapot vesznek igénybe, nem szükséges megvásárolniuk a szükséges kiegészítőket, elég csak kibérelniük őket. A webáruház az oldalán várja a szülőket, akik igény esetén tanácsot is kapnak a megfelelő játékok, illetve fejlesztő eszközök kiválasztásában.