Hiányszakmákban indított duális képzést Bükön a Nestlé Hungária

állateledel, kutyaeledel
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Sikerrel zárult a Nestlé Hungária duális szakképzési programjának első féléve a vállalat büki gyártóbázisán, melynek során villanyszerelő és elektronikai műszerész tanulók szerezhettek értékes szakmai tapasztalatokat a régió egyik legmodernebb üzemében. A tavaly bejelentett óriásberuházásnak köszönhetően 2022 őszére 50 000 tonnával fog nőni az éves gyártókapacitás a Nestlé prémium állateledelgyárában és további 120 új munkahely jön létre. A duális szakképzés célja, hogy minőségi, versenyképes tudást nyújtson a jövő munkavállalóinak, egyben biztosítsa az innovatív robottechnológiával felszerelt gyártóegység szakmai utánpótlását.
Vágólapra másolva!

Közel 43 millió forintot fordított büki duális szakképzésének elindítására a Nestlé Hungária, melynek keretében villanyszerelő és elektronikai műszerész szakokon szerezhetnek versenyképes szakmai ismereteket a Vas Megyei Szakképzési Centrum Barabás György Műszaki Szakképző Iskola és a Vas Megyei Szakképzési Centrum Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium tanulói. Az első évben tizenegy diákkal indult a program, akik tanulmányaik mellett szakképzési munkaszerződéssel vehetnek részt a képzésben. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparakamara által akkreditált kétéves program idén januárban elektronikai műszerész felnőttképzéssel is kibővült, így a délutáni órákban is szakmai munkával telik meg a tanműhely.

Illusztráció Forrás: Pixabay

Kiss Attila, a Nestlé Hungária büki gyárának képzési vezetője elmondta: a Covid-járvány óta minden eddiginél nagyobb problémát jelent a fiatalok munkanélkülisége, ezért a térség vezető munkáltatójaként a Nestlé társadalmi felelősségének is tekinti, hogy a lehető legjobb lehetőségekhez juttassa a pályakezdőket.

– mondja a vezető, majd hozzáteszi: nem titkolt céljuk, hogy vonzó perspektívát nyújtsanak a tanulóknak, és a képzés befejeztével minél többen a Nestlé Hungáriánál folytassák karrierjüket.

A duális képzés kis létszáma hatékony, minőségi oktatást tesz lehetővé, egyben olyan első munkahelyet jelent a résztvevők számára, ami hosszú távú karrierlehetőségeket kínál a végzés után is. A program a régió egyik legmodernebb üzemében folyik Bükön, ahol a Nestlé Hungária öt évvel ezelőtt 20 milliárd forintos beruházással teremtett világviszonylatban is egyedülálló, innovatív robottechnológiával felszerelt, teljesen automatizált termelőegységet.

A cég 2020 őszén jelentett be egy 50 milliárdos beruházást, amellyel megszilárdította vezető szerepét a magyarországi élelmiszeripari befektetők között.

Miközben a korábbi projekt kivitelezése változatlanul, az eredeti terveknek megfelelően zajlik, a vállalat újabb fejlesztésbe kezdett: 2021-ben újabb 35 milliárdos beruházást indított, melynek következtében éves szinten 50 000 tonnával fog nőni a gyártósor kapacitása, ezzel együtt pedig 120 új munkahely jön létre.