Elon Musk eladott 4 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt

Elon Musk
WASHINGTON DC, USA - MARCH 9: Elon Musk, Founder and Chief Engineer of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 Conference in Washington, DC, United States on March 9, 2020. (Photo by Yasin Ozturk/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Elon Musk értékesített majdnem 4 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt, miután bizonyossá vált, hogy felvásárolja a Twittert. Közben a Tesla részvényei jelentős esésnek indultak, miután a befektetők megijedtek, hogy Musk esetleg komolyabb részvénycsomagot adhat el.
Vágólapra másolva!

Miután kiderült, hogy Elon Musk 44 milliárd dollárért megvásárolja a Twitter részvényeit, és ezzel átveszi az irányítást a vállalat fölött,

a világ leggazdagabb embere el is adott mintegy 4 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt

– írja a The Guardian.

A Tesla alapítója, a hivatalos dokumentációk szerint, kedden és szerdán adott el az elektromos autókat gyártó cég részvényeiből. Mindeközben a Tesla részvényárfolyama esésnek indult, ugyanis a befektetők széles körben megijedtek attól, hogy Musk esetleg komolyabb részvénycsomagot értékesíthet a Twitter-üzlet miatt.

A Tesla részvényárfolyamának idei teljesítménye Forrás: Investing.com

Az árfolyan kedden több mint 12 százalékot esett, ami 2020 szeptembere óta a legnagyobb napi zuhanás volt.

Musk közép-európai idő szerint péntek hajnalban azonban arról posztolt a Twitteren, hogy nem áll szándékában több részvényt eladni.

A mostani 4,5 millió darab Tesla részvény eladása Musk legnagyobb értékesítése volt tavaly óta. Akkor több mint 16 milliárd dollárért adott el papírokat a saját cégéből, miután a Twitteren megkérdezte a követőit, hogy megszabaduljon-e 10 százalékos részesedéstől, és a felhasználók többsége igennel szavazott.