Fizetős lehet a Twitter

Twitter, logó
(FILES) In this file photo taken on September 4, 2019 shows the logo of the US social networking website Twitter, displayed on a smart-phone screen, in Lille, northern France. - Several features on Twitter were down on October 2, 2019, the platform said, with users from Japan to the USA reporting they were unable to log in, use the mobile app or see direct messages."We've been experiencing outages across Twitter and TweetDeck," the social media giant said in a statement, without giving a reason for the disruption. "You might have had trouble Tweeting, getting notifications, or viewing DMs. We're currently working on a fix, and should be back to normal soon." (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy Elon Musk, a vezető elektromos járműveket gyártó Tesla vezérigazgatója részvényenként 54,2 dollárért (19 ezer 527 forint) veszi meg a Twittert. Így összesen 44 milliárd dolláros (15 ezer 852 milliárd forint) vételárat fizet majd az internetes közösségi platformért, amelyet előbb fizetőssé tenne, majd pedig a tervek szerint pár éven belül tovább is értékesítene a világ leggazdagabb embere.
Vágólapra másolva!

A milliárdos már egy sor változtatást javasolt a Twitterrel kapcsolatban, többek közt csökkentené a vezetők fizetését, és olyan funkciókat is kifejlesztene, amelyek növelik a társaság üzleti bevételeit. Ezen felül a kereskedelmi cégeknek, illetve a kormányzati profiloknak is díjat számolna fel, amennyiben azok csatlakozni szeretnének a közösségi oldalhoz.

Elon Musk úgy nyilatkozott, hogy

A Twitter logója Forrás: AFP/Loic Venance

A világ leggazdagabb embere nagyon ambiciózus a közösségi média jövőjét tekintve, és egyenesen úgy tekint rá, mint a szólásszabadság eszközére. Egy korábbi bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy az a célja a Twitterrel, hogy az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdéseket vitassanak majd meg rajta.

tette hozzá a Tesla első embere.

Elon Musk Forrás: Getty Images/Maja Hitij

Még ebben az évben lezárulhat a cég felvásárlása, amennyiben a részvényesek és a szabályozók is jóváhagyják a borsos árú ügyletet, amelyben a vételár jelentős részét magántőketársaságok biztosítanák.

Az ilyen profilú cégek általában azért szállnak be a tőzsdei kivásárlásokba, hogy 5 éven belül nyilvános részvénykibocsátással (IPO) realizálják a profitot, Musk a Twitter esetében ezt már három éven belül tervezi megtenni.