Sem a pandémia, sem az Ukrajnában dúló háború nem tudta letörni a luxus iránti globális igényt, számolt be róla a Világgazdaság. Ez alól az autópiac sem kivétel, ahol a luxusmárkák bevétele dinamikus növekedést mutat a 2020-as években is. Az előrejelzések szerint a luxusautó-ipar globális szinten 2027-re már elérheti a 665 milliárd dollárt (ez nagyjából 240 ezer milliárd forint). Ennek kapcsán a következő galériás összeállításunkban a tavalyi év legnépszerűbb luxusautó-márkáit rangsoroltuk.

A Luxe Digital szakportál a luxusautó-márkák online népszerűségét vizsgálta 2021-ben. Az internetes keresések megbízható előrejelzést jelentenek a piac alakulása szempontjából, segítségükkel fel lehet vázolni a következő évek globális autópiaci trendjeit. 

Az alábbi galériában a legnépszerűbb felső kategóriás járműveket mutatjuk:

Kattintson a képre, hogy lássa a legnépszerűbb luxusmárkák rangsorát!Forrás: Mobile.de

A felmérésből is látszik, hogy

a jómódú fogyasztók a szigorodó károsanyag-kibocsátási előírások miatt egyre nagyobb figyelemben részesítik az elektromos meghajtásokat. A fenntarthatóság a magasabb árkategóriás autópiac legfontosabb kulcsszava és a következő években az is marad. Természetesen ehhez az kell, hogy az e-autók hatótávolságát ki tudják tolni a maximumra, illetve az is, hogy egyre bőségesebb legyen a töltőállomás infrastruktúra.

Az elektromos autózás mellett a másik iparágat meghatározó folyamat az autóipar digitalizációja. Az igények alapján az látszik, hogy a járművek közötti folyamatos kommunikáció, az önvezetés és a digitális képernyők a három legfontosabb pont, amire egy autónak szüksége lehet, ha a felső kategóriában érvényesülni akar.

A cikk kiemelt képén az olasz prémiummárka, a Lamborghini egy típusa látható.