350 ezer tinédzser is tulajdonos ebben a cégben, a termékei nálunk is népszerűek

Teenagers meeting outdoors Smart Phone Beautiful Computer Adolescence Teenagers Only Social Gathering Leisure Activity Girls Teenage Girls Women Boys Men Group Of People Youth Culture Handheld Video Game Remote Control Young Adult Teenager Sitting Watchin
Group of young teens playing videogames outdoors - Cool teenagers hanging out in a university campus
Vágólapra másolva!
Több mint 350 ezer olyan részvényese van a Samsungnak, akik maximum 19 évesek – derül ki egy friss kutatásból. Ezzel a tinédzserek adják a dél-koreai technológiai óriás részvényeseinek 7,07 százalékát.
Vágólapra másolva!

Egy felmérés szerint tavaly decemberben összesen 358.257 olyan részvényese volt a Samsungnak, akik maximum 19 évesek – írj a The Korea Herald.

Ezzel a tinédzserek 7,07 százalékot tesznek ki a teljes részvényesi körben, és a teljes részvényállomány 0,25 százalékát birtokolják.

Decemberben ez a részvényállomány nagyjából 1100 milliárd dél-koreai won (kb. 308 milliárd forint) értékkel bírt – a keddi záróárfolyamon az összérték 971 milliárd won volt.

A fiatal részvényesek száma 2021-ben ugrott meg jelentősen, megháromszorozva a megelőző évben mért számot.

Az elemzők szerint az állhat a háttérben, hogy a dél-koreai kormány jelentős pénzügyi támogatásokat adott a lakosságnak a koronavírus-járvány időszakában, és a fiatalok úgy érezték, bölcs dolog lehet befektetni az összeg egy részét.

Több mint 300 ezer tinédzser részvényese van a Samsungnak Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Ezt erősíti meg, hogy az ötödik legnagyobb koreai brókercégnek számító KB Securities közölte,

a 18 éves vagy fiatalabb ügyfeleik száma 328 százalékkal, 276 ezer főre emelkedett idén áprilisig.

A cég fiatal ügyfeleinek száma 2020 decemberében mindössze 64 ezer volt.

Ugyanebben az időszakban az idősebb (legalább 19 éves) ügyfeleik száma 62 százalékkal, 7,9 millióra bővült.

A KB Securities hozzátette, sokak számára vonzó volt befektetni a nagy részvénypiaci szárnyalások közepette. Kiemelték, a fiatalok és az idősebbek körében egyaránt a Tesla, az Apple, valamint a Microsoft részvényei voltak a legvonzóbbak.