Elon Musk szerint szörnyű tragédia fenyeget egy nemzetet

Elon Musk
Tesla CEO Elon Musk is pictured as he attends the start of the production at Tesla's "Gigafactory" on March 22, 2022 in Gruenheide, southeast of Berlin. - US electric car pioneer Tesla received the go-ahead for its "gigafactory" in Germany on March 4, 2022, paving the way for production to begin shortly after an approval process dogged by delays and setbacks. (Photo by Patrick Pleul / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Musk szerint az alacsony születésszám és a magas halálozási arány miatt veszélyben forog a japán nép létezése.
Vágólapra másolva!

Elon Musk magára haragította a japánokat, amiért a hétvégén közétett Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy hamarosan megszűnhet a japán nép, ha továbbra is alacsony marad a születésszám a szigetországban. A harag nem csak Musk, hanem leginkább a japán kormány ellen irányult, amely sokak szerint keveset tesz a probléma leküzdése érdekében – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság.

Elon Musk, a Tesla elnök-vezérigazgatója Forrás: AFP/Patrick Pleul

– tweetelte az elektromos járműveket gyártó Tesla vezetője a hétvégén.

A bejegyzés érzékenyen érintette a japánokat: az ázsiai szigetországban 2008-ban tetőzött a népesség, és azóta az alacsony születésszám következtében, illetve a probléma leküzdésére irányuló szórványos kísérletek ellenére tavaly mintegy 125 millió főre csökkent a népesség.